Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Στο club των StreetPanthers

Σχολιάζω και ξανασχολιάζω και αποτέλεσμα πολλές φορές δεν υπάρχει. Είτε από αδιαφορία, είτε για λόγους πολιτικού κόστους δεν λαμβάνονται μέτρα αναγκαία για όλους. Η αυθαιρεσία στους δρόμους, πολλές φορές σε φτάνει στα όρια της υπομονής.

Βλέπω να δημιουργείται σιγά σιγά ένα κλίμα αντίδρασης στην αδιαφορία και την ανοχή. Διαβάζω συχνά τα άρθρα του Θάνου Κορομπύλια στην "Ανατολή", αλλά και στο site του "Λατώ 103,3". Του μόνου που συστηματικά επισημαίνει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με το παράνομο παρκάρισμα.


Την άνοιξη όμως δεν την φέρνει ούτε ο ένας, ούτε οι δύο, ούτε οι τρεις, αλλά οι πολλοί. Πιστεύω ότι η αρχή έχει γίνει. Κουβεντιάζονται κάποια πράγματα που πριν περνούσαν απαρατήρητα και αυτό είναι προς την θετική κατεύθυνση.

Ποτέ όταν αποφάσιζα να ξεκινήσω το ιστολόγιο μου δεν πίστευα ότι θα υπήρχαν δραματικά αποτελέσματα. Ζητούμενο ήταν να αφυπνιστούν κάποιοι και να αρχίσει να συμμετέχει ο κόσμος στα κοινά. Με την κριτική την θετική ή αρνητική. Με την επισήμανση, τις προτάσεις και τους
προβληματισμούς που μεταφέρουμε.

Ποτέ επίσης δεν φημιζόμουν για την "πατροπαράδοτη" προσέγγιση των πραγμάτων. Χρειάζεται να ξεφεύγουμε από την πεπατημένη, ειδικά αν δεν έχουμε δει αποτελέσματα. Ετσι χθες αποφάσισαν να μπω στο "club" των StreetPanthers.

Ανοιξα και θέμα στο Forum για τον Αγιο Νικόλαο και παράγγειλα 1.000 αυτοκόλλητα για μένα και όσους-ες ζητήσουν, μέχρι να βρεθεί κάποιο κατάστημα ή περίπτερο που να τα προμηθεύεται.

Ηδη σε όσα άτομα το είπα τους άρεσε η ιδέα και περιμένουν την άφιξη της παρτίδας!

Τα αυτοκόλλητα αυτά δεν είναι για να βγάζουμε το άχτι μας,
αλλά για τις περιπτώσεις που το όχημα πραγματικά εμποδίζει. Υπάρχουν οδηγίες για ν' αποφεύγονται οι υπερβολές και να μην χάνει την αξία της η προσπάθεια. Περιμένω λοιπόν να έρθουν και θα τα δείτε σύντομα κολλημένα στα παρμπρίζ των αδιάφορων.