Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο 1

Λαλίστατοι ήταν σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο για όσα κατά καιρούς έχω καταγγείλει. Την τιμητική της είχε η κα. Βιδάκη-Γιαννικάκη Σοφία.
Ενοχλημένη από την κριτική και δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν την ΔΕΠΑΜΑΝ (μαρίνα), θεώρησε σκόπιμο να επιτεθεί στο πρόσωπο μου, επισημαίνοντας την ιδιότητα μου ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΜΑΝ, για να εισπράξει την αντίδραση του κ. Τσουκάκη.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κουνενάκης αιφνιδιασμένος από την αντίδραση, κατανοώντας το ατόπημα της κας Βιδάκη ουσιαστικά αποστασιοποιήθηκε από την τοποθέτηση της.

Ομως η ουσία παραμένει. Και αυτή είναι ότι κάποιοι δεν επιθυμούν την κριτική και την δημοσιότητα. Προφανώς αδυνατούν να καταλάβουν ότι σε δημοκρατικές κοινωνίες είναι αυτονόητο το δικαίωμα και της κριτικής, αλλά και της δημόσιας τοποθέτησης.
Εκτός των άλλων είμαι μέλος συμβουλίου δημοτικής και όχι ιδιωτικής επιχείρησης και έχουμε υποχρέωση να λειτουργούμε με διαφάνεια, ανοικτά και σε γνώση της κοινωνίας για το καθετί. Ακόμα και αν κάτι δεν συμφέρει δεν πρέπει να κουκουλώνεται.