Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Μας δουλεύει ο Δήμαρχος;

Δεν ήμουν και πολύ καλά σήμερα και είπαν να μείνω σπίτι να χαλαρώσω. Σκεπτόμουν διάφορα θέματα που έχουν περάσει χωρίς να έχουμε δώσει τη σημασία που πρέπει. Ενα απ' αυτά ήταν και το ζήτημα με τις ευχετήριες κάρτες που μοίρασε το Πάσχα μαζί με διάφορα τρόφιμα προς οικονομικά ασθενείς.

Μετά την καταγγελία μου, ο κ. Δημήτρης Κουνενάκης δήλωσε στο ραδιόφωνο, ότι πλήρωσε τα τρόφιμα από την τσέπη του, αλλά δεν ήθελε να το προβάλλει - να το πει. Και εγώ καλόπιστα λέω να το δεχθώ, αλλά υπάρχει αντίφαση. Και ποιά είναι αυτή;

Δεν μπορεί από την μια μεριά να μη θες να μαθευτεί ότι εσύ πλήρωσες, άρα δεν το κάνεις για προβολή και δημόσιες σχέσεις, και μετά να μοιράζεις κάρτες μαζί με τα τρόφιμα και να λες ότι εσύ προσωπικά τους εύχεσαι χρόνια πολλά, προσπαθώντας να αποκομίσεις οφέλη. Δεν δένει. Η δήλωση του Δημάρχου δείχνει, ότι κάτω από το βάρος του απαράδεκτου αυτού γεγονότος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Μπορώ μάλιστα να δεχθώ ότι κάποιος υπάλληλος έδειξε υπερβάλοντα ζήλο και έγραψε αυτά που έγραψε στην κάρτα, εν αγνοία του Δημάρχου. Αλλά θα έπρεπα να υπάρξει μία συγνώμη αντί αυτής της βιαστικής δικαιολογίας, που αντί να κλείνει το ζήτημα, του δίνει άλλη διάσταση. Και αυτή είναι ότι ο Δήμαρχος είναι πολύ πιθανό, με βάση λογικούς συνειρμούς, να λέει ψέματα.

Πιστεύω ότι για να αποδείξει ο Δήμαρχος μας ότι αυτός αγόρασε τα τρόφιμα, πρέπει να μας πει από ποιό κατάστημα και πότε έκανε τις αγορές, διαφορετικά θα είναι εκτεθειμένος. Οχι ότι θα αρθούν οι αντιφάσεις, αλλά τουλάχιστον δεν θα πληρώνουμε εμείς οι πολίτες τις δημόσιες σχέσεις του.


Το συμπέρασμα πάντως που έβγαλα σήμερα είναι, ότι καλό είναι να μην μένω πολύ στο σπίτι γιατί σκαλίζω ιστορίες που δεν συμφέρουν κάποιους!