Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Ενας σύλλογος "όχημα"

Σήμερα έγινε η πρώτη συνέλευση της Οικολογικής Κίνησης Αγίου Νικολάου.

Μάλιστα "Σαν πρώτη συμβολική κίνηση είμαστε όλες και όλοι προσκεκλημένοι στον καθάρισμα του αρχαιολογικού χώρου απέναντι από τον ΟΤΕ. Το Σάββατο 24/5/2008".

Αναρωτιέμαι, κατά πόσο ήταν προτεραιότητα το θέμα του καθαρισμού του χώρου απέναντι από τον ΟΤΕ στον Αγιο Νικόλαο. Δεν γνωρίζω δε τι εννοούν στην πρόσκληση τους. Το καθάρισμα θα αφορά μόνο τα σκουπίδια ή και τα χόρτα; Γιατί αυτό δεν θα ήταν "οικολογικό", ενώ θα είχε και τον κίνδυνο να προκληθεί ζημιά αν γίνει από μη ειδικούς.

Περίμενα την πρώτη αυτή κίνηση να την δω να γίνεται για παράδειγμα στον "Αλμυρό", όπου όπως αναφέρουν "Ο μοναδικός υγροβιότοπος που διαθέτουμε μετατρέπεται, όσος δεν έχει καταπατηθεί σε βάλτο και χαβούζα".

Ρώτησα ποιοι ξεκίνησαν την κίνηση και μου είπαν ότι τα email τα έστελνε ο γαμπρός του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κουνενάκη, ενώ η πληροφόρηση μου και για κάποια άλλα πρόσωπα δείχνουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Είχα διαβάσει ότι σε μια πρώτη συνάντηση κάπου στο Μαρδάτι είχαν καλέσει και ήταν παρόν και ο Δήμαρχος. Αλλοι δεν πήραν-με χαμπάρι και ο νοών νοείτω.

Θυμήθηκα τους "ενεργούς πολίτες" που έγιναν τελικά "ανενεργοί" όταν πλέον οι στόχοι τους ικανοποιήθηκαν.
Απ' ότι κατάλαβα ένας ακόμα σύλλογος "όχημα" που θα ασχολείται με όλα, ξεκινά τη δράση του για την επίτευξη προσωπικών και πολιτικών στόχων.

Κρίμα γιατί τα θέματα του περιβάλλοντος και της οικολογίας, θα πρέπει να ξεφεύγουν από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες. Να συμπληρώσω λοιπόν την δική τους λογική: «ο άνθρωπος και το περιβάλλον πάνω και από τα πολιτικά κέρδη».