Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Επαναστατική γυμναστική

Δεν μπορώ να μην μπω στον πειρασμό να σχολιάσω τον ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου.
Βρήκαν θέμα (και πράγματι είναι σοβαρό) και ασχολούνται. Μόνο που εξαντλούν την μαχητικότητα τους σε αυτά που τους συμφέρει. Με προκήρυξη τους (!) καλούν τον λαό ακόμα και σε πανελλαδική εξέγερση.

Εντάξει βρε παιδιά και γω μαζί σας, γιατί η κατάσταση στο μουσείο και στους αρχαιολογικούς χώρους είναι απαράδεκτη, αλλά που ήσασταν τόσο καιρό; Γιατί άλλα σοβαρά θέματα για την πόλη τα κάνετε γαργάρα; Γιατί αρκείστε σε χλιαρές ανακοινώσεις; Μήπως γιατί την ευθύνη την φέρει ο εκλεκτός σας Δήμαρχος κ Δημήτρης Κουνενάκης;

Δεν με ξενίζει βέβαια αυτή η στάση... Την έχουμε αντιληφθεί και από τον Πρόεδρο του ΣΥΝ (όχι του ΣΥΡΙΖΑ όπως κακώς πολλοί νομίζουν) κ. Τσίπρα. Στη συνέντευξή του στο νεανικό περιοδικό «Schooligans» λοιπόν, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θαυμάζει τη σκέψη του Μάο. Ο διάλογος, όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό, είναι χαρακτηριστικός:

Τσίπρας: «Η σκέψη του Μάο σε πολλά σημεία της αξίζει. Το πιστεύω αυτό... Ας πούμε, η σκέψη πίσω από την Πολιτιστική Επανάσταση του Μάο είναι ότι πρέπει συνεχώς να αμφισβητούμε τις δομές και την νομενκλατούρα, ακόμα και όταν είμαστε μέσα στην “επαναστατική” διαδικασία. Αυτή είναι μια σημαντική σκέψη».
Ερώτηση: «Μα αυτό είναι αστείο! Δηλαδή ο Μάο στη θεωρία ενθάρρυνε την αμφισβήτηση και στην πράξη επέβαλε τη λογοκρισία»;
Τσίπρας: «Είναι πολύ αντιφατικό, το ξέρω. Ο Μάο εκτιμούσε ότι αυτό που κάνει είναι ένα βήμα προς τη σοσιαλιστική κοινωνία. Και πίστευε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αλλά, ο σκοπός του, η πρόθεσή του ήταν καλή».
Ερώτηση: «Απ’ αυτήν την καλή πρόθεση πέθαναν 38 εκατομμύρια άνθρωποι! Περισσότεροι απ’ όσους σκότωσε και ο Χίτλερ».
Τσίπρας: «Ε, τώρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Χίτλερ με τον Μάο! Μπορεί τα κομμουνιστικά καθεστώτα να είχαν αυτό το τεράστιο έλλειμμα ελευθερίας, αλλά τουλάχιστον είχαν στο κέντρο της σκέψης τους τον άνθρωπο».
Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι υπάρχει καλός και κακός ολοκληρωτισμός; Νομίζει κανείς ότι έχει σημασία αν θα πεθάνεις επειδή το αποφάσισε ένας Χίτλερ, ένας Μάο, ένας Στάλιν, ένας Φράνκο, ένας Πολ Πότ; Ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοι του το πιστεύουν. Θαυμάζουν ένα δολοφόνο... ο οποίος είχε καλό σκοπό!!!

Σε αυτή τη λογική κινούνται και οι "σύντροφοι" του ΣΥΡΙΖΑ και στον Αγιο Νικόλαο. Βλέπουν και κρίνουν τα γεγονότα μέσα από παραμορφωτικούς φακούς.

Δεν τους ενοχλεί ιδιαίτερα η ιδιωτική καθαριότητα (προσωπικά δεν έχω κανένα ιδεολογικό πρόβλημα, πέρα από την σκοπιμότητα, το κόστος, την αποτελεσματικότητα), η θέση του δημάρχου μας που ήταν υπέρ του ανοίγματος χωματερής στην Ιεράπετρα ή οι παρεμβάσεις στην παραλία του Αλμυρού και η κατάσταση στον Γαργαδόρο, τα κλειστά σφαγεία, αλλά και άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον, τα δικαιώματα των πολιτών και την ίδια την δημοκρατική λειτουργία του δήμου.

Φτάσανε στο σημείο να τους ενοχλεί επειδή σύντροφος τους πέρασε από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) την πρωτομαγιά (και κοντέψανε να τον φάνε τον άνθρωπο στον ΣΥΡΙΖΑ), προφανώς γιατί στην ενωμένη "αριστερά" δεν έχουν θέση κόμματα, ομάδες, πρώην ομάδες, πρωτοβουλίες, συσπειρώσεις, που θα μπορούσαν να απειλήσουν την κυριαρχία του ΣΥΝ στον ΣΥΡΙΖΑ...

Κωφεύουν για σοβαρά ζητήματα και νομίζουν ότι απευθύνονται σε Μάο-Μάο, μας καλούν σε επαναστατική γυμναστική και νομίζουν ότι έτσι επιτελούν το καθήκον τους. Βρήκαν θέμα για να αποδείξουν την παρουσία τους και προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών.

Δεν μπορώ την υποκρισία και την δήθεν επαναστατικότητα. Σύντροφοι, ξεκαβαλήστε τα πολυτελή σας τζιπ και κατεβείτε στο πεζοδρόμιο. Δεν γίνεται επανάσταση με 4Χ4, αλλά με τετράγωνη λογική, ειλικρίνεια και συνέπεια σε ξεκάθαρες αρχές και ιδεολογία.