Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Μπράβο τους!

Διάβασα στο "Βήμα των αναγνωστών" της εφημερίδας "Ανατολή", μια πολύ ενδιαφέρουσα σύγκριση ανάμεσα στον Αγιο Νικόλαο και τα Χανιά, μέσα από μια επιστολή προς τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη, που κοινοποιήθηκε στον αρμόδιο για την καθαριότητα Αντιδήμαρχο κ Σπύρο Μασσάρο:

"Χθεσινή επίσκεψη μου στα Χανιά. Η ελεγχόμενη στάθμευση - parking - δίπλα στον αγορά ελεύθερη, αφού όπως λένε οι Χανιώτες ημέρα Κυριακή τα μαγαζιά είναι κλειστά. Δεν βρήκα ένα σκουπιδάκι σε ολόκληρη την πόλη, νερά στου δρόμους ή σκουπίδια έξω από κάδους. Δεν αντίκρισα άγρα πελατών. Μπράβο τους!".
Και συμπληρώνω:
1. Ημέρα Πρωτομαγιά αλλά και επισήμων εορτών οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Αγίου Νικολάου προσφέρουν για ενθύμιο στους επισκέπτες το δώρο τους: Κλήση παράνομης στάθμευσης.
2. Καθαριότητα δεν σημαίνει μόνο το κέντρο της πόλης. Οι άνθρωποι ζουν στις γειτονιές, τα παιδιά παίζουν στις γειτονιές. Καθαρίζομε για εμάς τους ίδιους. Οχι για τους φιλοξενούμενους και μόνο. Γιατί λένε πως "ότι λάμπει, πάντα δεν είναι χρυσό".

Με εκτίμηση, Ρ.Μ. Σχεδιάστρια
Σε ότι έχει σχέση με τα Χανιά, έμαθα ότι ο Δήμαρχος της πόλης κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, ζήτησε από την αστυνομία να μην είναι αυστηρή ειδικά σε περιπτώσεις που περιμένουν πολλούς επισκέπτες, όπως σε γιορτές, κλπ.

Γνωρίζω μάλιστα ότι τιμά την περιοχή μας κάνοντας εδώ διακοπές. Ισως να υπήρξε και θύμα αυτής της νοοτροπίας που επικρατεί εδώ και προσπαθεί να αποφύγει στην πόλη του αντίστοιχες συμπεριφορές.

Η επιστολή μπορώ να πω ότι είναι εύστοχη. Και πιστεύω ότι αυτό το αποτέλεσμα δεν οφείλεται μόνο στο Δήμο, αλλά και στους επαγγελματίες και τους πολίτες της πόλης των Χανίων.

Λέω συχνά ότι χρειάζεται προσπάθεια από όλους, αλλά δεν υπάρχει κανείς να εφαρμόσει τους κανόνες. Πέρα από ιδέες και μεγάλα λόγια, μόνο ανοχή και ευχολόγια. Και η ζωή, και μαζί η διαιώνιση των στραβών, συνεχίζεται...