Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Φωνή βοώντος...

Με αυτό το έγγραφο (πατήστε για μεγένθυση), ο Δήμαρχος Αγιου Νικολάου απεύθυνε την πρόσκληση για συζήτηση για τα κυκλοφοριακά μέτρα που θα ληφθούν κατά την θερινή περίοδο.

Οπως βλέπετε, απουσιάζουν εντελώς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ δεν κλήθηκε ούτε καν ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας.

Το ίδιο συνέβη και με το πρόσφατο συνέδριο γαστρονομίας, το ίδιο έχει συμβεί και σ' ένα σωρό άλλες περιπτώσεις.

Η ίδια τακτική ακολουθείται εκ συστήματος και με τα κόμματα.

Είναι φανερό ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ο δήμος με παρεϊστικη αντίληψη. Η συμβολή όλων είναι απαραίτητη.

Βρέθηκα στη συνεδρίαση μπορώ να πω τυχαία.

Επεσήμανα το γεγονός της μη πρόσκλησης και ζήτησα να σταματήσει πλέον αυτή η τακτική. Το έχω επισημάνει
βέβαια και κατά το παρελθόν, αλλά φωνή βοώντος.

Η Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου κα. Βαρκαράκη στην οποία ανέφερα πριν την έναρξη της συνεδρίασης το γεγονός, δήλωσε ότι δεν ήταν απαραίτητο, μια και το θέμα θα μπει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και πράγματι θα μπει, μόνο που καλό θα ήταν να παρευρίσκεται και η αντιπολίτευση για να έχει κατ' ιδίαν άποψη και όχι αυτή που θα μεταφέρουν.

Ενα άλλο θέμα που έθεσα ήταν ότι παρότι το έγγραφο έχει ημερομηνία 14/5/2008 παραδόθηκε στους φορείς στις 16/5/2008 δηλαδή περίπου 3 ημέρες μετά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο χρόνος ώστε οι αντίστοιχοι φορείς να συνεδριάσουν και να καταθέσουν τις απόψεις του.

Παρατήρησα και σχολίασα ακόμα την απουσία κόσμου. Αυτούς επηρεάζει περισσότερο το μέτρο μια και είναι πολλοί περισσότεροι από τους επαγγελματίες και θα έπρεπε να έχουμε και τη δική τους γνώμη.Δυστυχώς φτάσαμε οι πολίτες να είναι αδιάφοροι και απλοί θεατές.

Είναι φανερό, ότι οι συνεδριάσεις δεν γίνονται για να γίνονται, αλλά για να έχουν ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Και αυτό δεν μπορεί να υπάρχει, όταν σοβαρά ζητήματα κουβεντιάζονται χωρίς την ανάλογη προετοιμασία, συμμετοχή και θέληση για ύπαρξη της μέγιστης δυνατής ευρύτητας απόψεων.