Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Επισκεφτείτε τον Θαλασσόκοσμο

Τον θαλασσόκοσμο επισκέφτηκα ξανά μετά από αρκετό σχετικά καιρό, προκειμένου να δω τι νέο υπάρχει, αλλά και για να ανανεώσω την κάρτα μέλους. Το προσωπικό φιλικό και πρόθυμο να εξυπηρετήσει.

Παρατήρησα πολλούς τουρίστες (οι περισσότεροι Ρώσοι), αλλά δυστυχώς πολύ λίγους Ελληνες.

Οταν έχουμε κάτι δίπλα μας δεν το εκτιμούμε, ούτε το στηρίζουμε.


Το ενυδρείο έχει εμπλουτιστεί με περισσότερα είδη, υπάρχουν στην κυριολεξία κοπάδια με ψάρια, ενώ η αίθουσα προβολής, το κατάστημα και η καφετέρια συμπληρώνουν την άριστη οργάνωση που υπάρχει.

Σε μια από τις δεξαμενές υπάρχει και μία μικρή χελώνα καρέτα-καρέτα, η οποία βρέθηκε στην περιοχή του Καρτερού Ηρακλείου σε άσχημη κατάσταση. Κατά την εξέταση διαπιστώθηκε ότι είχε καρφωθεί ένα αγκίστρι στον λαιμό της και μετά από χειρουργική επέμβαση της αφαιρέθηκε. Σήμερα αναρρώνει και αναμένεται μόλις ολοκληρωθεί, να βρεθεί ξανά στη θάλασσα.

Ο θαλασσόκοσμος λειτουργεί κάθε μέρα και πιστεύω ότι μια βόλτα θα σας αποδείξει ότι ο χρόνος σας δεν πήγε χαμένος. Αντιθέτως, θα θέλετε να τον επισκεφτείτε ξανά.

Ολοι οι χώροι του ενυδρείου είναι απολύτως προσβάσιμοι από τα ΑΜΕΑ, ενώ στο ενυδρείο λειτουργεί και ιατρείο με τον απαραίτητο εξοπλισμό.