Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Γυρίζουν τον τόπο πίσω

Σήμερα το πρωί απέστειλα την ακόλουθη απάντηση στη πάντα φιλόξενη εφημερίδα "Ανατολή":

Σε άρθρο της εφημερίδος σας με ημερομηνία 16/5/2008 αλλά και στον ιστοχώρο σας, υπάρχει αναφορά σε τμήμα όσων ελέχθησαν για το πρόσωπο μου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Πρόεδρος της μαρίνας (ΔΕΠΑΜΑΝ) μίλησε για «επιθέσεις που δεχόμαστε από μέλη του Δ.Σ. της επιχείρησης». Για επιθέσεις μίλησε και ο Δήμαρχος λίγες μέρες νωρίτερα στο ραδιόφωνο.

Οποτε ζορίζονται και στριμώχνονται, αρχίζουν το γνωστό πλέον παραμύθι. Βαπτίζουν την κριτική ως επίθεση και τις καταγγελίες ως απειλές. Συκοφαντούν και διασύρουν πρόσωπα. Είναι προφανώς η "συμμετοχική δημοκρατία" που μας έλεγε ο Δήμαρχος προεκλογικά.

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι στις δημοκρατίες υπάρχει και το δικαίωμα του λόγου και το δικαίωμα της κριτικής και το δικαίωμα της διαφωνίας.

Καταγγέλλω την επιλογή να εκδιώκουν έναν νεφροπαθή, που μάλιστα έχει ανάγκη συχνής αιμοκάθαρσης. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ταλαιπωρούν έναν οικογενειάρχη με παιδί που δεν έχει δυνατότητα να εργαστεί κάπου αλλού και χωρίς άλλους πόρους επιβίωσης.

Σας ζητώ να πάτε μια βόλτα από εκεί. Να τον γνωρίσετε και να διαπιστώσετε αν αξίζει τέτοια μεταχείριση. Να τον ρωτήσετε τι έχει υποστεί μέχρι σήμερα.

Ψεύδεται η Πρόεδρος όταν δηλώνει ότι τον διευκολύνουν και παρά τις δηλώσεις ότι θα το «ελέγξει», συνεχίζεται φυσικά η ίδια κατάσταση μέρες μετά.

Ψεύδεται όμως και ο Δήμαρχος όταν δηλώνει άγνοια για το θέμα, ενώ έχει συναντηθεί ακόμα και με τη σύζυγο του νεφροπαθούς.

Καταγγέλλω την πολιτική δίωξη, με μεθοδεύσεις και συνεχή ψυχολογικό πόλεμο που σαν αποτέλεσμα, οδήγησαν έναν υπάλληλο της ΔΕΠΑΜΑΝ σπίτι του.

Προσωπικά, έφτασαν στο σημείο να με εξυβρίζουν και να απειλούν ακόμα και τη σωματική μου ακεραιότητα, επειδή παραθέτω γεγονότα και ασκώ κριτική. Και τολμούν να μιλούν ανερυθρίαστα για επιθέσεις και απειλές;

Θέλετε να μιλήσουμε για την κατάσταση στη μαρίνα; Να μιλήσουμε για τον ρόλο του μέχρι πρότινος Αντιπροέδρου; Να μιλήσουμε γιατί παραιτήθηκε; Να μιλήσουμε για τι συμφέροντα υπάρχουν; Για το αν είναι ασφαλής και για το εάν είναι νόμιμα κάποια πράγματα; Οτι δηλώνουν ανύπαρκτες υποδομές; Οτι η πρόεδρος παραπλανεί το ΔΣ;

Γεγονός είναι ότι αρνούνται τον δημόσιο διάλογο και επιδίδονται σε μονολόγους. Γιατί άραγε;

Κανείς δεν λέει ότι δεν έχουν γίνει θετικά βήματα. Αλλά αυτά δεν δίνουν σε κανέναν το δικαίωμα να παραπλανεί, να συμπεριφέρεται με εμπάθεια, να εκδιώκει.

Λυπάμαι που γυρίζουν τον τόπο πίσω. Τους προκαλώ να φέρουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να κληθεί και το Δ.Σ. της ΔΕΠΑΜΑΝ, ώστε να ξεκαθαριστούν επιτέλους κάποια ζητήματα.

Με ανόητες επιθέσεις, ο τόπος δεν πάει μπροστά. Οι προσπάθειες στιγματισμού και διασυρμού πολιτών που ασκούν κριτική, αποκαλύπτουν μια υφέρπουσα φασίζουσα νοοτροπία.

Θα το επαναλάβω μέχρι να το καταλάβουν. Αν δεν τους αρέσει η κριτική, υπάρχουν καθεστώτα σε άλλα μέρη του κόσμου όπου μπορούν να απολαύσουν το «αγαθό» του ολοκληρωτισμού.


Μιχάλης Βασιλάκης
Δημότης Αγίου Νικολάου