Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Αρκετά εξοργίστηκα σήμερα...

Αρκετά εξοργίστηκα σήμερα...

Ο πρώτος λόγος η επίσκεψη του κ. Σουφλιά. Μετά από 4 χρόνια εμφανίζεται και πηγαίνει στο Ηράκλειο, λες και εκεί περιορίζεται όλη η Κρήτη. Ο νομός Λασιθίου που ξεχάστηκε για πολλά χρόνια και έμεινε πίσω, φαίνεται δεν αξίζει να βρίσκεται στη λίστα (προς το παρόν τουλάχιστον) επισκέψεων του. Εκτός και αν πέρα του προβλήματος της ακοής, έχει και πρόβλημα όρασης με αποτέλεσμα να μην βλέπει ότι υπάρχει και ένας νομός που ακούει στο όνομα Λασίθι και που επιτέλους πρέπει να πάψει να έχει την μεταχείριση που έχει.

Δεν έχει περάσει ούτε μήνας που βρέθηκε στο νομός μας έτερος Υπουργός. Ο της ανάπτυξης
κ. Φώλιας. Ιδιωτική λέει ήταν η επίσκεψη. Να το δεχθώ, αλλά έχει ξανάρθει με την ίδια δικαιολογία και πρέπει (και αυτός) κάποια στιγμή να έρθει και με την επίσημη. Εκτός και αν του αρέσει τόσο πολύ να ιδιωτεύει, οπότε υπάρχει και η λύση να αποκτήσει ακόμα περισσότερο χρόνο.
Μου φαίνεται ότι όταν οι δικαιολογίες περισσεύουν, απουσιάζουν τα αποτελέσματα. Και με απλά λόγια, επιτέλους το Λασίθι πρέπει να βγει από την απομόνωση.

Να ξαναγυρίσω όμως στην επίσκεψη Σουφλιά. Εκεί να δείτε πράματα και θάματα. Να φωνάζουν στην τηλεόραση ότι για το νέο αεροδρόμιο, για δρόμους, για άλλα που είναι για όλη την Κρήτη! Που έπρεπε να ξεσηκωθεί και να πιέσει γι' αυτά όλη η Κρήτη!

Τι λέτε ρε παιδιά; Που σας έπιασε ο πόνος για την Κρήτη. Να τα φέρετε στο Λασίθι, αυτά που θέλει η Κρήτη. Οχι να φωνάζουμε για διάφορα θέματα, για να πηγαίνουν τελικά (συνήθως) στο Ηράκλειο. Πότε θα φωνάξετε και εσείς για να έρθει κάτι στο Λασίθι; Και μη μου πείτε για τον Αθερινόλακο....

Γιατί δεν το λέτε για το εφετείο; Γιατί δεν το λέτε για νέες σχολές;

Η Κρήτη δεν αρχίζει, ούτε τελειώνει στο Ηράκλειο και αν δεν αποφασίσουν κάποιοι να δουν την Κρήτη ως σύνολο, τότε γιατί εμείς θα πρέπει να στηρίζουμε;

Αρκετά εξοργισμένος
λοιπόν με την όλη κατάσταση, έβλεπα σε κανάλι της Κρήτης τον Περιφερειάρχη της Κρήτης και τη Νομάρχη Ηρακλείου να έχουν μια καλή κουβέντα, όταν παρενέβη ο δημοσιογράφος κ. Σαχίνης. Αστραψε και βρόντηξε, μέχρι που δέχθηκε και τις ευθείες βολές του Περιφερειάρχη για τον λόγο του. Βρήκε βλέπετε, ευκαιρία να κάνει πολιτική.

Δηλαδή, εμείς στο Λασίθι τόσα χρόνια τι πρέπει να λέμε; Ο νομός των αυθαιρέτων, των πανογραψιμάτων, των υποδομών, των πανεπιστημίων, των στρατοπέδων, κλπ, παραπονιέται; Αντε γιατί τα έχουμε ισοπεδώσει όλα. Δεν μιλάμε και μας έχουν βάλει την ταμπέλα... Αλλά ας μην προκαλούν, γιατί μου φαίνεται ότι στο τέλος η αγανάκτηση θα εκδηλωθεί.

Τι να πει κανείς; Το ίδιο που κάνουν τα αθηναϊκά ΜΜΕ γίνεται και εδώ. Ασχολούνται με το κέντρο (εν προκειμένω το Ηράκλειο) και άντε να βάλουν και καμιά είδηση και από την "επαρχία". Βγάλτε ρε παιδιά την λέξη "Κρήτη" από τα μέσα που διαθέτετε, μια και για σας δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο. Πέστε για παράδειγμα "Ηράκλειο TV" ή "Νέα Ηρακλειάδα", να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας...