Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Πρέπει να κλείσουν άμεσα οι ΧΥΤΑ

Είδα στην εφημερίδα "Ανατολή" άρθρο για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Με το παρασκήνιο του θέματος είχα ασχοληθεί παλαιότερα και το άρθρο της εφημερίδας με επιβεβαιώνει.

Να τονίσω για μια ακόμα φορά, ότι η παρουσία του κ. Τσουκάκη ήταν καταλυτική. Δεν χάιδεψε αυτιά και έθεσε το πρόβλημα στη βάση του. Περίμενα από τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου να είναι περισσότερο διεκδικητικός.

Μάλιστα η προσπάθεια του Δημάρχου να δεχθεί τα απορρίμματα της Νεαπόλεως και του Οροπεδίου (αλλά όχι του Βραχασίου), νομίζω ότι κάτι κρύβει και σε τελική ανάλυση τον εκθέτει.

Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του εργοστασίου είναι μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, που όμως πρέπει να διασφαλιστεί η τήρηση του.

Να αναφέρω ότι οι ΧΥΤΑ είναι ξεπερασμένοι σαν λύση. Πρέπει να κλείσουν άμεσα. Σήμερα μιλάμε για ΧΥΤΥ (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων), ο οποίος επιβαρύνει σαφώς λιγότερο το περιβάλλον και συμβάλει στην ανακύκλωση και εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

Νομίζω ότι ο Δήμαρχος με την βόλτα που έκανε σε Δήμους της υπόλοιπης Ελλάδας θα διαπίστωσε πολλά που εδώ γίνονται "στραβά". Ελπίζω ότι με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και γνώση, θα προσπαθήσει να δώσει κάποια λύση στο πρόβλημα, αντί να αποτελεί ουραγό.