Σάββατο 12 Απριλίου 2008

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε...

Απάντηση στο άρθρο μου για τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε κάποιος που υπογράφει ως "orpheas". Μάλιστα επειδή δεν είχε την υπομονή να περιμένει τη δημοσίευση άφησε και τον ακόλουθο σχόλιο:

μπορεί να μη το δημοσιεύεις αλλά τουλάχιστον θα κατάλαβες μόνος σου το μέγεθος της βλακείας σου κι αυτό είναι μια καλά αρχή. Θα τα ξαναπούμε
Λυπάμαι που δεν έχουν υπομονή στον ΣΥΡΙΖΑ και καταφεύγουν σε χαρακτηρισμούς. Μάλιστα κτυπούν λάθος πόρτα όταν μιλούν για "ζόρι", "κάψα", κλπ. Αυτοί για τους οποίους μιλούν, βρίσκονται στην ακριβώς διπλανή τους πόρτα στον Δήμο Αγίου Νικολάου. Και πως να είναι διαφορετικά όταν μαζί διεκδίκησαν τον Δήμο...

Επί της ουσίας
θέλω να πω ότι πράγματι μου διέφυγε η ανακοίνωση που επισυνάπτουν.
Ομως δεν υπήρχε κάποια σκοπιμότητα. Αλλωστε αν δοκιμάσουν να κάνουν μια αναζήτηση (στο σχετικό πεδίο που υπάρχει στο blog τους) με τη λέξη "καθαριότητα" ή και παρεμφερείς λέξεις δεν λαμβάνεις κανένα αποτέλεσμα.

Τη μόνη αναφορά που βρήκα την ανέφερα και μάλιστα υπάρχει στο άρθρο μου και σχετικό link σε αυτή.

Πέρα όμως από τα παραπάνω, οι αναγνώστες μπορούν να συγκρίνουν τις δύο ανακοινώσεις και να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Προσωπικά δεν είδα πουθενά να λένε
μεταξύ άλλων ότι "η απόφαση... στερείται σοβαρότητας, είναι πρόχειρη, παντελώς αστήριχτη και δεν τεκμηριώνεται από καμιά μελέτη ούτε όσον αφορά την οικονομική και τεχνική πλευρά του ζητήματος αλλά ούτε και το μεγάλο πρόβλημα, δηλαδή την
αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων... Έρχεται λοιπόν... να ομολογήσει ότι έχει αποτύχει στο στοιχειώδες δηλαδή το μάζεμα των σκουπιδιών...".

Με μια χλιαρή για τα μάτια του κόσμου ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το "καθήκον" του. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε...


ΥΓ:
Ευχαριστώ τον ανώνυμο σχολιαστή (έστω και αν με βρίζει) που με την βοήθεια του μπόρεσα να κάνω πλέον μια ασφαλή σύγκριση (χωρίς τον κίνδυνο να "εκτεθώ"), η οποία επιβεβαιώνει την ουσία του άρθρου μου.

ΥΓ2:
Εχουν προταθεί πολλές ετυμολογίες για το όνομα Ορφέας. Σύμφωνα με μια ετυμολογική εκδοχή, το όνομα του προέρχεται από το όρφνη (=σκοτάδι). Ο νοών νοείτω...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άφησε τους να βρίζουν να λένε ότι θέλουνε και να γίνονται ρεζίλι. Εδώ παραδέχονται ότι δεν έχουνε πρόγραμμα και γλύφονται να κυβερνήσουνε.

Ο νέος και ωραίος δεν κατάφερε να ανεβάσει τη δύναμη τους στα πανεπιστήμια όπου με το ζόρι περάσανε το 5%. Το μπαλόνι ξεφουσκώνει!

Ανώνυμος είπε...

Μου αρκεί η παραδοχή της επιλεκτικής αβλεψίας σου, τα υπόλοιπα άσε τον κόσμο να τα κρίνει...

Όσο για την "πολιτική" δημοσίευσης σου είναι προφανής...αφου σε ολόκληρο το blog δεν υπάρχει ούτε ενα σχόλιο αντίθετο με τα όσα έχεις προηγουμένως πει, παρά μόνο κάποια υποστηρικτικά σχολιάκια... που δημιουργούν υποψίες για το ποιος είναι ο συγγραφέας τους! όπως και το πιο πάνω...

Michalis Vasilakis είπε...

Το Ιστολόγιο μου είναι ανοικτό σε κάθε άποψη. Απόδειξη ότι ακόμα και το προσβλητικό σου σχόλιο δημοσιεύτηκε, που μαζί με το σημερινό τα αρνητικά είναι 3 στον αριθμό. Αρα αυτοαναιρείσαι...

Λογοκρισία λοιπόν ΔΕΝ υπάρχει και ο μόνος έλεγχος αφορά την κοσμιότητα των σχολίων και όχι το αν συμφωνώ ή όχι μαζί τους.

Ο καθένας μπορεί να γράφει θετικά ή αρνητικά σχόλια, τα οποία ευχαρίστως δημοσιεύω.

Αλλωστε αν δεν ήθελα σχόλια δεν θα τα επέτρεπα κιόλας. Το ζήτημα είναι αν θέλεις την κριτική ή όχι.

Αυτά που γράφει ο καθένας μας έχουν πάντα σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό το στοιχείο της υποκειμενικότητας, ακόμα και αν προσπαθείς να την αποφύγεις. Τα σχόλια βοηθούν ώστε κατά το δυνατό να μειώνεται αυτή. Σε αυτό το πλαίσιο ακόμα και αν διαφωνώ θέλω την κριτική.

Κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Ακόμα και αν πιστεύει κάτι με σιγουριά, μπορεί να κάνει λάθος. Μέσα από τον διάλογο και τον γενικότερο προβληματισμό, μπορεί να βοηθήσει ο ένας τον άλλο ώστε να διαμορφώσουμε μια πιο αντικειμενική άποψη.

Οσο για την επιλεκτική αβλεψία, αυτή δεν υπάρχει. Οπως ανέφερα, αν κάνεις αναζήτηση στο blog του ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ παίρνεις τα αναμενόμενα αποτελέσματα, για το οποίο δεν ευθύνομαι εγώ. Δοκίμασε μια αναζήτηση και δες τι αποτελέσματα βγάζει.

Από την άλλη δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχθώ το όποιο λάθος μπορεί να έχω κάνει, ακόμα (το επαναλαμβάνω) και άθελα μου.

Δεν διαπίστωσα όμως κάτι ανάλογο από μέρους σου στην κριτική μου. Πράγματι οι δύο ανακοινώσεις απέχουν πολύ και αυτό συνιστά επιλεκτική αντιμετώπιση και επ' αυτού δεν είχες να κάνεις κανένα σχόλιο.

Τέλος, διαπιστώνω ότι δεν έχεις το θάρρος της γνώμης σου. Με τις ανώνυμες επιθέσεις σου και την δογματική σου αντίληψη, δεν βοηθάς τον ίδιο τον χώρο τον οποίο προσπαθείς να υπερασπιστείς.

Ανώνυμος είπε...

Ρε ορφέα πρώτα βρίζεις τον άνθρωπο και μετά ζητάς και τα ρέστα. Τι προσπαθείς να μας πεις τώρα ότι δεν καλύπτετε τον κουνενάκη; Εγώ διάβασα και τις δύο ανακοινώσεις σας και είναι μέρα με τη νύχτα.