Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Δύο μέτρα και δύο σταθμά, Νο2...

Είδα στο blog του ΣΥΡΙΖΑ απάντηση στις 13/4/2008, υποθέτω προς τον τέως Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Ζερβό. Δεν την είδα βέβαια στην εφημερίδα όπου και δημοσιεύτηκε το άρθρο του κ. Ζερβού, αλλά ούτε και σε κάποιο άλλο ενημερωτικό site.

Πάντως, είναι εκπληκτικό πως απαξιώνουν τον καθένα που αρθρώνει διαφορετικό λόγο. Σε ρόλο εκπροσώπου του Δημάρχου ο οποίος για μια ακόμα φορά σιωπά, προσπαθούν ξανά παρουσιάσουν ένα δήθεν επαναστατικό πρόσωπο. Αποκαλύπτεται ξανά η τακτική τους, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Δεν διαφωνώ απαραίτητα με την ιδιωτική εταιρία. Εκείνο που λέω και επισημάνθηκε και κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. που αποφάσισε την ανάθεση, είναι αυτά που λένε τώρα οι "επαναστάτες" του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή για τον όγκο των σκουπιδιών, το πραγματικό αντικείμενο που θα έχει η εταιρία λόγω και της ανακύκλωσης, άρα και το κόστος που ήταν αναγκαίο για τις ανάγκες της καθαριότητας (975.000 ευρώ).

Να επισημάνω
επίσης ότι το θέμα της διάρκειας της σύμβασης τέθηκε όταν υπήρξε σθεναρή αντίδραση από τη μείζονα μειοψηφία του συνδυασμού του κ. Τσουκάκη.


Ας μην έρχεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ να παραδίδει και μαθήματα. Είδαμε πως αντιμετώπισε δύο ανάλογες περιπτώσεις. Ακόμα και τώρα απέφυγαν εντέχνως να θίξουν ή να αναφερθούν στις ευθύνες του κ. Δημάρχου...

Πάντως υπάρχει ένα ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να μιλούν δια αντιπροσώπων, με διάφορες προφάσεις να μην απαντούν ή να απορρίπτουν κάθε διάλογο. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι επιλέγουν τον λιγότερο βλαπτικό τρόπο. Αλλά αυτό δεν εξυπηρετεί τους δημοκρατικούς θεσμούς. Είναι ολοκληρωτική νοοτροπία.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...ας έκανες λίγο υπομονή! Πάλι εκτίθεσαι!

http://syriza-agn.pblogs.gr/2008/04/h-diaheirish-aporrimmatwn-ston-agio-nikolao.html
http://www.104fm.gr/content/view/3225/42/lang,/
http://www.latofm.gr/index.php?topic=news&nid=2409
http://www.syriza.gr/news/i-dia3c7eirisi-aporrimmaton-ston-agio-nikolao
ANATOΛΗ 16/4

Michalis Vasilakis είπε...

Ναι... Πρέπει να κάνω υπομονή μερικές μέρες για να δω μια ανακοίνωση που εκδόθηκε απ' ότι είδα την Κυριακή. Πόσες μέρες θέλει το Email σας για να φτάσει στα ΜΜΕ;

Λυπάμαι αλλά πάλι δική σας η ευθύνη.

Επί της ουσίας, όπως λέει και το άρθρο μου, δεν είδα κανένα σχόλιο για τον κ. Δήμαρχο. Στο απυρόβλητο... Πάντως βελτιώνεστε. Τώρα λέτε κάποια πράγματα που δεν είχατε πει παλαιότερα.

Βλέπω επίσης ότι δεν έχεις βρει ακόμα το θάρρος να βγεις επώνυμα. Οπως δεν έχεις τολμήσει να απαντήσεις και στην ουσία αυτών που αναφέρω. Καλύτερα. Οταν δεν έχεις επιχειρήματα, είναι προτιμότερη η σιωπή...

Keep Freaking!!!

Michalis Vasilakis είπε...

Σε ότι αφορά το θέμα της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων καλό θα ήταν ο κ. Δήμαρχος να είχε πραγματοποιήσεις τις επισκέψεις του νωρίτερα. Πριν δηλαδή αποφασίσει για το θέμα της ανάθεσης σε ιδιώτη.

Εκ των υστέρων, δεν ωφελεί. Αν εσείς δεν μπορείτε να επηρεάσετε τα στελέχη σας στον Δήμο, τότε κάθε καλόπιστη κριτική θα πρέπει να είναι και ευπρόσδεκτη.

Θα μπορούσε να είχε ανατεθεί μικρότερο αντικείμενο ή θα μπορούσε να είχε υπάρξει μια άλλης μορφής ανάθεση.

Δυστυχώς η προοδευτικότητα και η συμμετοχική δημοκρατία έχουν χρησιμότητα μόνο όταν είσαι στην αντιπολίτευση. Δεν εξηγείται διαφορετικά το πως τόσο γρήγορα καταλήξαμε να σε αυτή την επιλογή...