Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Δεν νοιάζεται ο κόσμος...

Σκεφτόμουνα και πάλι σήμερα την αντιπαράθεση με τον Αντιδήμαρχο κ. Κλώντζα Μιχάλη. Και αναρωτιέμαι για πιο λόγο να φτάσει σε αυτό το σημείο, μια που οι εξελίξεις δεν "δικαίωσαν" ή "αδίκησαν" κανένα από τους δύο μας.

Από τη στιγμή που για εθνικούς λόγους η Ναυτική Εβδομάδα πήγε Θεσσαλονίκη, ποιος ο λόγος να ξεκινήσει αυτή η κόντρα; Προς τι η επίθεση; Νομίζει ότι νοιάζεται πλέον ο κόσμος για ποιους λόγους θα μπορούσε να είχε ή όχι επιλεγεί ο Αγιος Νικόλαος;

Αδιαφορεί νομίζω ο πολίτης και σε αυτή την λογική ήμουν και εγώ, αλλά μου ήταν αδύνατο να αφήσω τους άδικους χαρακτηρισμούς και τα ψεύδη για το πρόσωπο μου αναπάντητα. Οχι για εγωιστικούς λόγους, αλλά γιατί πιστεύω ότι οι πολίτες πρέπει να μαθαίνουν την αλήθεια. Θα μπορούσα να τον αφήσω με τα σχόλια που έκανε ο περισσότερος κόσμος... Και κυρίως αυτά λόγω του ανακριτικού του ύφους. "ΝΑΙ ή ΟΧΙ;"... Αλλά αυτά πέρα του ότι τον εκθέτουν, δεν αποκαλύπτουν την προσπάθεια του να παραποιήσει την πραγματικότητα αλλά και την σκοπιμότητα το λόγου μου.

Επέλεξα να απαντήσω, εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία να επιχειρηματολογήσω και για μια σειρά άλλων θεμάτων που τέθηκαν από τον κ. Κλώντζα, κάτω όμως από τον κίνδυνο να θεωρηθεί ότι συνεχίζω μια ανούσια κατά τα άλλα αντιπαράθεση. Αποδέχθηκα την ευθύνη, αρνούμενος να βομβαρδίζομαι καθημερινά και να γίνομαι παρατηρητής μιας πλύσης εγκεφάλου, που επιχειρεί να μας πείσει ότι όλα γίνονται σωστά, γρήγορα, αποτελεσματικά.

Αναντίρρητα υπάρχουν πράγματα που γίνονται σωστά στον Δήμο μας και άλλα που γίνονται λάθος. Οφείλουμε να τα επισημαίνουμε ώστε και αυτά να γίνουν σωστά. Και αυτό δεν είναι ούτε μηδενιστική, ούτε ισοπεδωτική λογική.

Είναι δύσκολο όταν οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει να βλέπουν τα στραβά αλλά να μην τα επισημαίνουν, να βγαίνεις και να ανοίγεις μέτωπα. Να δέχεσαι προσωπικές επιθέσεις γιατί ασκείς κριτική. Να σου προσδίδουν άλλα κίνητρα, αντί να σου απαντούν και να παρεμβαίνουν επιλύοντας τα προβλήματα.

Πιστεύω αυτή η λογική έχει οδηγήσει τους περισσότερους συμπολίτες μας "να γυρεύουν την δουλειά τους"... Σου λένε "αν τα βάλω μαζί τους θα μπλέξω" και σ' ένα μεγάλο βαθμό έχουν δίκιο...

Δεν ξέρω... νομίζουν μερικοί ότι όταν τους κάνεις κριτική είσαι εχθρός τους. Σε κοιτάζουν περίεργα, σου κόβουν και το καλημέρα, σε κάνουν να νιώθεις σαν εγκληματίας. Δέχεσαι μια τόσο έντονη αντίδραση, που αναρωτιέσαι αν τελικά έχεις δίκιο. Και όταν περάσει το σοκ και διαπιστώσεις ότι δεν είναι παράλογο ή ακραίο αυτό που γράφεις μένεις με το ερωτηματικό... Και λες ή με αυτούς πρέπει να τα έχεις καλά ή με τη συνείδηση σου...