Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Βρήκε τη λύση ο Δήμαρχος!

Ο Δήμαρχος φαίνεται να βρήκε τη λύση στην παρουσία διαφορετικών φωνών κατά τις συνεδριάσεις που πραγματοποιεί για διάφορα θέματα.

Οι όποιες συναντήσεις γίνονται πλέον στο γραφείο του, οπότε όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολο να παρευρίσκονται άλλα πρόσωπα για να παρακολουθήσουν ή ακόμα και να παρέμβουν εκφράζοντας την άποψη τους.

Παράδειγμα η χθεσινή σύσκεψη με διάφορους φορείς για τους κοινόχρηστους χώρους, όπου αντί της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου αλλά και βραδινής ώρας ώστε να είναι ευκολότερη και η συμμετοχή ενδιαφερομένων, έγινε πρωί στις 11:00 στο γραφείο του.

Μάλλον αυτό επιλέχθηκε ως λύση επειδή οι φωνές διαμαρτυρίας αρχίζουν να αυξάνονται. Θα έλεγα ότι είναι προτιμότερο να λύσει τα προβλήματα, παρά να επιλέγει την απομόνωση...

Μάλιστα ακούω ότι ανάλογος σε ότι έχει σχέση με την ώρα είναι και ο καθορισμός συνεδριάσεων επιτροπών ή συμβουλίων του Δήμου, με αποτέλεσμα να είναι δυσχερής αν όχι αδύνατη η συμμετοχή τους, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που εγκαταλείπουν υποθέτω παράνομα την υπηρεσία τους ή τη δουλειά τους προκειμένου να συμμετάσχουν. Ομως αυτό δεν είναι λύση. Η ημέρα και ώρα συνεδρίασης καλό θα είναι να καθορίζεται με τη σύμφωνη γνώμη όλων. Εκτός και αν ψάχνουμε ευκαιρία να αποφύγουμε την παρουσία κάποιων. Λέω, τώρα εγώ...