Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Απάντηση στις επιθέσεις του Αντιδημάρχου

Με έκπληξη διάβασα «ανοικτή επιστολή» του κ. Κλώντζα στην 3η σελίδα της εφημερίδας «Ανατολή» στις 15/4/2008, με αναφορές στο πρόσωπο μου.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, θα ήθελα να προχωρήσω στην παράθεση γεγονότων χρήσιμων για την αναγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

  • Στις 14/2/08 διαβάζω ότι «Κατατέθηκε ο φάκελος του Αγ. Νικολάου για την ανάληψη των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας 2008» και μάλιστα σύμφωνα με τις δηλώσεις του ο κ. Κλώντζας «ενημέρωσε τον υφυπουργό για την κατάθεση του φακέλου της υποψηφιότητας»! Και ρωτώ ευθέως η πληροφόρηση και οι δηλώσεις του στον τύπο δεν ήταν ψευδείς αφού φάκελος δεν κατατέθηκε όπως ο ίδιος εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται;
  • Γιατί δεν λέει ο κ. Κλώντζας ποιο ήταν το περιεχόμενο του δήθεν πρώτου «φακέλου»; Δε συνοδευόταν στην ουσία «από dvd» αλλά όλος ο φάκελος ήταν το dvd καθώς και το απομαγνητοφωνημένο κείμενο του, συμπληρωμένο με μόλις μισή σελίδα για το θέμα της Ναυτικής Εβδομάδας! Και τι dvd ήταν αυτό; Ενα διαφημιστικό της περιοχής (δεν φτιάχτηκε για αυτό τον σκοπό). Αυτό αποκαλούσε φάκελο; Αυτές ήταν οι οδηγίες; Μα είναι σοβαρός;
    Και πράγματι, άλλαξε ο τρόπος δόμησης του φακέλου, όπως καταλαβαίνετε ακόμα και αν δεν είχε αλλάξει, ο φάκελος θα ήταν απαράδεκτος. Πλήρης προχειρότητα. Αναζητήστε αντίγραφο του ΠΡΩΤΟΥ φακέλου για του λόγου το αληθές.
  • Στις 27/2/2008 πάλι σε δημοσίευμα της εφημερίδας σας διαβάζουμε ότι «κατέθεσε συμπληρωματικό φάκελο για την υποψηφιότητα της πόλης». Και ρωτώ ξανά ήταν συμπληρωματικός ή ο κύριος φάκελος; Την απάντηση την δίνει ο ίδιος ο κ. Κλώντζας στην επιστολή του παρ. 4 όπου λέει «κατάθεσα φάκελο ΑΡΤΙΟ» δηλαδή εντέχνως μας λέει όχι συμπληρωματικό, άρα ψευδείς και αυτές οι δηλώσεις του στον τύπο.
  • Σε συνεδρίαση της επιτροπής τουρισμού, ανέφερα τα παραπάνω γεγονότα για να εισπράξω ότι «είναι η πρώτη φορά». Γιατί δεν τα διέψευσε; Τώρα το θυμήθηκε; Σας παραπέμπω στα πρακτικά της συνεδρίασης για του λόγου το αληθές.
  • Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με χαρακτήρισε μεταξύ άλλων «συκοφάντη». Περίμενε να σιωπήσω; Περίμενε να μην του δώσω καμία απάντηση μετά από όσα πολύ καλά γνωρίζω; Κάθε τι που ειπώθηκε από μέρους μου για τα γεγονότα είναι ΠΛΗΡΩΣ αληθές. Και πως να μην ήταν άλωσε, όταν αναρωτήθηκε ο ίδιος για το από που προέρχεται η πληροφόρηση μου. Μα αν ήταν ψέματα, τότε γιατί το ψάχνει; Σας παραπέμπω στο αρχείο του «Λατώ 103,3» για του λόγου το αληθές.
  • Δήλωσε ακόμα κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. ότι «ένας ‘φίλος' με δημοσιεύματά του έκανε πολύ κακό στην υπόθεση», μα αν όπως λέει είχε ήδη πληροφόρηση για τους εθνικούς λόγους για την επιλογή της Θεσσαλονίκης, τότε σε τι έβλαψε η αναφορά μου;
  • Στο «Λατώ 103,3» κατά την διάρκεια της παρουσίας μου, κανένα τηλέφωνο δεν έκανε, ενώ είχε ενημερωθεί. Περίμενε και μετά την αποχώρηση μου πήρε τηλέφωνο δηλώνοντας ότι είναι υπέρ του διαλόγου. Και όταν τον ενημέρωσαν ότι είμαι στην άλλη γραμμή αρνήθηκε να συνομιλήσει. Επικαλέστηκε «προσβολές και ύβρεις». Μα δεν ήταν ο ίδιος που με είχε προσβάλει και στην ουσία εξυβρίσει αποκαλώντας με «συκοφάντη»; Τι τον εμπόδιζε λοιπόν να παρέμβει καθ όλη την διάρκεια της συνέντευξης; Τίποτα. Επεδίωκε τον μονόλογο ώστε πίσω από αυτόν να κρύψει τις αντιφάσεις.
Σε ότι έχει σχέση με το υπόλοιπο παρασκήνιο παρότι γνωρίζω αρκετά, δεν είναι δικό μου θέμα να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω. Το γνωρίζει πολύ καλά και ο κ. Κλώντζας και αν καθίσει κανείς και αναλύσει τα όσα έχει πει κατά καιρούς θα διαπιστώσει πλήθος αντιφάσεων και το πως ο ίδιος αυτοδιαψεύδεται.

Θεωρώ ότι ήταν άσκοπη αυτή η όξυνση μια και το θέμα είχε κλείσει και μάλιστα για λόγους άσχετους για την ουσία της αντιπαράθεσης.
Το μόνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι ήταν άστοχη και άδικη η επίθεση προς το πρόσωπο μου κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μια και δεν μπορούσε να υπάρξει καμία σύνδεση του προσώπου μου με τις εξελίξεις.

Δεν θα έδινα καμία συνέχεια, αν δεν υπήρχε θέμα αξιοπιστίας του Αντιδημάρχου. Δεν μπορεί ένα δημόσιο πρόσωπο να διαστρεβλώνει γεγονότα, να ψεύδεται και να εμπαίζει τους συμπολίτες μας παρουσιαζόμενος και ως θύμα.

Θα σχολιάσω τα υπόλοιπα που ανέφερε περί μηδενισμού, ισοπέδωσης, κλπ. Δεν ξέρω πως εννοούν οι δημοτικοί μας άρχοντες τον μηδενισμό. Αν τον ταυτίζουν με την λέξη κριτική, τότε διαφωνούμε. Να επισημάνω και εδώ ότι συστηματικά αποφεύγουν τον δημόσιο διάλογο για πολλά από τα θέματα που έχουν τεθεί, ενώ κάποιοι κατέφυγαν ακόμα και σε απειλές και να αναζητούνται ακόμα και άλλες μέθοδοι τρομοκράτησης μου…

Ενα από τα θέματα που είχα επισημάνει και αφορά την ΔΕΠΑΜΑΝ ήταν καταγγελίες και εξώδικα κατά ιδιωτών. Και ουσιαστικά ασχολήθηκα μόνο με ένα θέμα, που ήταν βασικά και η αιτία που ξεκίνησε η αντιπαράθεση με τον Δήμο. Αυτό κατά νεφροπαθή που έχει ανάγκη συχνής αιμοκάθαρσης. Σε αυτόν, τον ανίκανο στην πράξη για εργασία, κατόπιν των ενεργειών της ΔΕΠΑΜΑΝ επιβλήθηκε πρόστιμο περίπου 8.000 ευρώ, το οποίο στο τέλος αποδείχθηκε ότι και κακώς μπήκε, ενώ η ταλαιπωρία του συνεχίζεται μια και δεν φάνηκε να πτοούνται.
Θα επαναλάβω ότι αντί να τον στηρίξουν τον εκδιώκουν. Και νομίζουν ότι θα σωπάσω για να μην με αποκαλούν μηδενιστή; Είναι γελασμένοι.

Οδηγήθηκε μόλις πρόσφατα υπάλληλος της ΔΕΠΑΜΑΝ σπίτι του, γιατί δεν ήταν αρεστός. Σε αυτόν προσπαθούν τώρα να φορτώσουν κάθε στραβό για την Μαρίνα και θα έπρεπε να ντρέπονται για την εμπάθεια τους. Δεν θα αναφέρω τίποτα περισσότερο γιατί τα γεγονότα τρέχουν και φαίνεται να οδηγούμαστε σε απρόβλεπτες εξελίξεις.

Δύο λέξεις για την ΔΕΤΑΔΑΝ. Δεν έφερα καμία αντίρρηση για τις βελτιώσεις. Αντιτίθεμαι στα ψέματα. Δεν μπορεί να δηλώνει ο Πρόεδρος ψευδώς ότι γίνονταν εργασίες «για την επισκευή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων της καντίνας» και να διαπιστώνουμε ότι γινόταν επέκταση των κτηρίων. Δηλαδή πρέπει να καταπίνουμε το ψέμα που προσπαθούν κάποιοι να μας ταΐσουν; Και τι είπα; Ότι δεν μπορεί ο Δήμος από τη μία να καταγγέλλει ιδιώτες και από την άλλη να παρανομεί ο ίδιος. Υπάρχει καμία αντίρρηση για αυτό;
Ούτε με την δραστηριότητα διαφωνώ, ούτε με το πολύπλευρο έργο της ΔΕΤΑΔΑΝ.
Όπως είναι και ανεπίτρεπτο να υπονοεί δημόσιο ο κ. Δήμαρχος ότι είμαι και ηθικός αυτουργός των εμπρησμών και να ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα!

Δυστυχώς είναι τόσα πολλά τα θέματα και έχουν τόσες προεκτάσεις που είναι αδύνατον να αναλυθούν όλα μαζί και να καλυφθούν όλες οι πτυχές τους. Ο λόγος μου, κουραστικός λόγω του μεγέθους δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις σε όλα όσα καθημερινά συμβαίνουν, ειδικά όταν βομβαρδίζεσαι από μια πληροφόρηση που τα βλέπει όλα ωραία και καλά.

Κλείνοντας την μακροσκελή επιστολή μου, θα επισημάνω ότι η κριτική πρέπει να είναι αποδεκτή. Και αν δεν υπάρχει κριτική και επισήμανση των στραβών, δεν πρόκειται αυτά να αλλάξουν.
Και να θέσω ένα ερώτημα. Γιατί δεν ενοχλούνται με τα θετικά σχόλια; Μήπως επειδή δεν τους ενδιαφέρει η ουσία αλλά η «βιτρίνα»; Και τι είναι χρησιμότερο, να χαϊδεύεις τα αυτιά της εξουσίας ή να επισημαίνεις τα λάθη και τα προβλήματα ώστε να λυθούν;

Μερικοί νομίζουν ότι στοχοποιόντας, αποδίδοντας χαρακτηρισμούς και απαξιώνοντας όσους κάνουν κριτική ή εκφράζουν ένα άλλο λόγο θα αποφύγουν τις ευθύνες τους.
Νομίζουν επίσης ότι το ψέμα είναι επιτρεπτό όταν ικανοποιεί τις σκοπιμότητες τους. Όπως νομίζουν ότι δεν πρέπει να γίνεται διάλογος με διάφορες προφάσεις, γιατί αυτός αποκαλύπτει τα προβλήματα που υπάρχουν.
Ας συνεχίσουν την τακτική τους, αν αυτή νομίζουν ότι είναι ωφέλιμη για τον τόπο. Αλλά πιστεύω ότι έχω το δικαίωμα να εκφράζω ελεύθερα τις απόψεις μου, να παραθέτω γεγονότα και να ασκώ κριτική. Αν δεν τους αρέσει, υπάρχουν άλλα πολιτεύματα σε άλλα μέρη του κόσμου όπου μπορούν να απολαύσουν το «αγαθό» του ολοκληρωτισμού.


Μιχάλης Βασιλάκης

Δημότης Αγίου Νικολάου


ΥΓ: Επειδή δεν έχω ανάγκη βαρύγδουπων τίτλων και ιδιοτήτων, θα μου επιτρέψετε να υπογράψω με την κύρια ιδιότητα μου. Αυτή του πολίτη και δημότη του Αγίου Νικολάου.