Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Δύο μέτρα και σταθμά...

Δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της χρήσης ιδιωτικής εταιρείας στον Δήμο Σητείας έκανε τον γύρο της Ελλάδας μέσω του ΑΠΕ.

Τι λέει μεταξύ άλλων;
"...Έρχεται λοιπόν ο κος Κουρουπάκης να ομολογήσει ότι έχει αποτύχει στο στοιχειώδες δηλαδή το μάζεμα των σκουπιδιών...", "...Το κόστος ...που θα είναι η αμοιβή του εργολάβου για 3μήνες, είναι τουλάχιστον υπερβολικό αν το συγκρίνουμε με τις 80.000 ευρώ περίπου που θα χρειαζόταν ο δήμος για το ίδιο διάστημα για την αμοιβή 15 επί πλέον εργαζομένων... Το επί πλέον κόστος βέβαια θα επιβαρυνθούμε εμείς οι δημότες....", "...Η απόφαση του δημάρχου ούτε λύνει αλλά ούτε καν θίγει το τεράστιο αυτό πρόβλημα. Η ανακύκλωση, η ανάκτηση, η άντληση εμπειρίας από άλλους δήμους, η διαδημοτική συνεργασία, αξιοποίηση της γνώσης πολιτών...".

Αυτά λέει κάνοντας κριτική στην απόφαση του Δήμου Σητείας να δώσει την καθαριότητα σε ιδιώτες. Οταν όμως αυτό έγινε στον Αγιο Νικόλαο (και με κόστος σχεδόν 1.000.000 ευρώ για μόνο 7 μήνες) ποια ήταν η αντίδραση; ΚΑΜΙΑ. Πλήρης ασυλία...

Μόνο μία επιστολή μέλους του ΣΥΡΙΖΑ στο blog που διατηρούν. Γιατί; Μήπως επειδή ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου είναι ΣΥΡΙΖΑ;. Υπάρχει λοιπόν ένα θέμα για το πως κάποιοι προσεγγίζουν τα προβλήματα.

Δεν λέω
ότι κακώς η καθαριότητα δόθηκε σε ιδιώτες. Είναι ένα θέμα που σηκώνει πολύ κουβέντα και δεν είναι του παρόντος.

Λέω όμως,
ότι είναι προκλητικό σε δύο θα έλεγα ταυτόσημες περιπτώσεις, στη μία να σιωπάς και στη άλλη να δημιουργείς πανελλήνιο ζήτημα.

Εκτός και αν τα δύο μέτρα και σταθμά, είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του "προοδευτικού" Δημάρχου Αγίου Νικολάου που τα βάζει με καθένα που διαφωνεί, ασκεί κριτική ή εκφράζει άλλη γνώμη.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τους είπε η Παπαρήγα καιροσκόπους!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σας έχει πιάσει όλους η κάψα για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί σωστά; για τον αν έχει μια ενιαία κεντρική πολιτική στα βασικά θέματα; μεγάλο ζόρι τραβάτε μου φαίνεται! σας τρομάζει ο κόσμος που αλλάζει σιγά σιγά, αυτή είναι η ουσία. Και πριν μιλήσετε κι εσυ και οι όμοιοι σου φροντίστε να έχετε ενημερωθεί για να μην εκτίθεστε κιόλας. Η ανάκοινωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο blog που δεν έκανες καν το κόπο να του ρίξεις μια ματιά όπως επίσης δημοσιεύτηκε και στην ΑΝΑΤΟΛΗ 15-20 Οκτώβρη, βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ τότε δεν έπαιρνε 18% και δε σε είχε απασχολήσει το πως θα τον χτυπήσεις και θα τον λασπολογήσεις, τώρα σ' έπιασε η κάψα! http://syriza-agn.pblogs.gr/2007/10/anakoinwsh-gia-thn-kathariothta-agioy-nikolaoy.html

για ρίξε μια ματιά έτσι για ενημερωτικούς λόγους

σου το παραθέτω κι εδώ

Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Αγίου Νικολάου, πάντοτε παρών, στα προβλήματα και τις ανησυχίες της τοπικής μας κοινωνίας, σε έκτακτη Γ.Σ. του, συζήτησε εκτενώς για το επίκαιρο θέμα, για την καλύτερη καθαριότητα του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Αναγνωρίζοντας τη κατάσταση και την αναγκαιότητα της καθαρής πόλης, του καθαρού Δήμου, προτείνουμε :

1.Να μη συζητηθεί το θέμα «ανάθεσης σε ιδιώτη», μέρους της καθαριότητας του Δήμου, στο επόμενο δημοτικό Συμβούλιο, της 24ης Οκτωβρίου 2007.

2.Να γίνει ευρύτερη έρευνα και ενημέρωση για τη δυνατότητα προώθησης περιβαλλοντικών πολιτικών, ανακύκλωσης, ανάκτησης, επαναχρησιμοποίησης και μείωσης των ρύπων και με την ευρεία συμμετοχή των πολιτών, που θεωρούμε βασική.

3.Να αξιοποιηθεί η εμπειρία άλλων Δήμων που διαχειρίζονται μόνοι τους και με επιτυχία, το θέμα της καθαριότητας και της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.

4. Να αξιοποιηθεί η διαδημοτική συνεργασία, όπου απαιτείται, για μεγαλύτερου εύρους έργα, μηχανήματα , υπηρεσίες και για μείωση του κόστους.

5. Αφού τεκμηριωθούν οι όποιες εναλλακτικές προτάσεις, να ακολουθήσει ευρεία συζήτηση με την κοινωνία και τους φορείς και να επιλεγούν λύσεις με την συναίνεση, συμμετοχή και την ενεργοποίηση τους που είναι απαραίτητη.

6. Να γίνει άμεση αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου, να ενεργοποιηθούν οι εργαζόμενοι και να προσφέρουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

7. Να αλλάξει άμεσα ο νόμος «Παυλόπουλου», που απαγορεύει την επαναπρόσληψη εργαζομένων που έχουν δουλέψει με τρείς συνεχείς οκτάμηνες συμβάσεις, κάτι που επιδεινώνει την κατάσταση.

8. Αν και με την συγκεκριμένη πρόταση δεν εκποιείται περιουσία του Δήμου, ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο είναι αντίθετοι στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του Δημοσίου (Παιδεία, Υγεία, ΟΤΑ κλπ ) αλλά αγωνίζονται σκληρά για να μη περάσουν.
Η Σ.Ε. Αγίου Νικολάου
του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Για να σε δούμε θα το αφήσεις το σχολιάκι, ή θα το κόψεις, δε πιστεύω να το κόψεις αν κρίνω κι από το πολύ ωραίο ρητό που έχεις στη κεντρική σου σελίδα

“Αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά, αυτό είναι να έχεις το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν”
Tz. Όργουελ

Για να σε δούμε...

Ανώνυμος είπε...

μπορεί να μη το δημοσιεύεις αλλά τουλάχιστον θα κατάλαβες μόνος σου το μέγεθος της βλακείας σου κι αυτό είναι μια καλά αρχή. Θα τα ξαναπούμε

Michalis Vasilakis είπε...

Αν είχες το θάρρος "orpheas" να κάνεις την κριτική σου προς το πρόσωπο που επώνυμα, θα ήταν καλύτερα.

Ισως να είναι λογική "ΣΥΡΙΖΑ" η ανωνυμία...

Δυστυχώς πέρα από χαρακτηρισμούς δεν έχεις να προσθέσεις τίποτα.

Michalis Vasilakis είπε...

Σε ότι έχει σχέση με την καθυστέρηση δημοσίευσης, είναι προφανές ότι δεν είμαι πάνω από τον υπολογιστή μου, ώστε να έχεις την απαίτηση της άμεσης δημοσίευσης.

Ασχολούμαι με το blog όποτε διαθέτω χρόνο.

Επί της ουσίας θα σας απαντήσω σε σχετικό άρθρο...

Οσο για την ανωνυμία σου... θα σχολιάσω ξανά...