Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Ομολογεί αποτυχία

Δεν ξέρω τι έχει πιάσει τελευταία τον Δήμαρχο. Τα βάζει με όλους. Για ότι στραβό φταίει η κριτική(!), φταίνε οι άλλοι, αλλά όχι αυτός.

Οι άλλοι φταίνε
και για τα έργα που γίνονται αλλού, αλλά όχι εδώ. Από το 3ο ΚΠΣ, υπάρχουν χρήματα που τελικά θα χαθούν. Για να μην γίνει αυτό, θα έπρεπε να υπάρχουν μελέτες έργων που θα μπορούσαν να ενταχθούν για χρηματοδότηση.

Εχει σημασία
με τι προϋποθέσεις πας να διεκδικήσεις. Εχει σημασία πως προετοιμάζεις, πως σχεδιάζεις το μέλλον. Το να έρχεσαι όπως κάνει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και να τα βάζεις με τους άλλους, είναι η εύκολη λύση.


Ο Δήμαρχος ήξερε να μοιράζει καρέκλες όταν εκλέχθηκε. Μόνο που αυτές οι "καρέκλες" θα έπρεπε να έχουν την γνώση και εμπειρία, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ώριμα για ένταξη έργα. Προσπάθησε να συνδυάσει μικροπολιτική και αποτέλεσμα. Απέτυχε. Και για αυτή την αποτυχία αναζητά υπευθύνους; Την ίδια στάση και τακτική θα κρατήσει και με το ΕΣΠΑ;


Οχι κ. Δήμαρχε.
"Ενωμένοι και αποφασισμένοι" θα είμαστε, όταν κάποιοι για λόγους αυτοπροβολής δεν κάνουν προσωπική πολιτική. Οταν αξιοποιείς τους πάντες, όταν μιλάς ισότιμα μαζί τους και αναζητάς κοινά αποδεκτά λύσεις και διεκδικητικό πλαίσιο, όταν λειτουργείς σαν ομάδα. Δεν κτίζονται με τον τρόπο που πολιτεύεστε μέτωπα. Θέλετε παρατηρητές και χειροκροτητές μαζί σας. Μόνο που αυτοί δεν δημιουργούν αποτελέσματα.

ΥΓ: Να με συγχωρήσει ο Δήμαρχος που ασχολούμαι τελευταία μαζί του, αλλά φαίνεται να χάνει κάθε μέρα και περισσότερο τον έλεγχο. Με αυτά που λέει, ομολογεί στην ουσία αποτυχία. Αδυναμία παραγωγής έργου. Και αυτό δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο...