Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Σόι πάει το βασίλειο

Σόι πάει φαίνεται το βασίλειο. Και δεν μπορεί να είναι αλλιώς όταν συνεχίζουν στα πλαίσια μικροκομματικής πολιτικής να προσπαθούν να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματα. Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν έτσι τα πράγματα;

Αυτοσαμποτάρουν το έργο τους και διακυβεύουν το μέλλον του τόπου.
Ετσι, διαβάζοντας σε άλλο άρθρο της εφημερίδας "Ανατολή", είδα ότι αντιπροσωπεία από τους κκ Μαρή, Στρατάκη και Κουνενάκη επισκεύθηκαν τον Περιφερειάρχη, προκειμένου να δώσουν "λύσεις για το δρόμο, την ύδρευση - αποχέτευση του ΒΙΟΠΑ".


Μακάρι να βρεθεί μια λύση, αλλά
φαίνεται ότι μπροστά στη προσπάθεια για εκμετάλλευση του όποιου αποτελέσματος, παραγκωνίζονται παράγοντες του τόπου που θα μπορούσαν να πιέσουν και να βοηθήσουν με τον τρόπο τους στην επίλυση των προβλημάτων.

Παράδειγμα ένα "ζευγάρι" από άρθρα, πάλι της εφημερίδας "Ανατολή" προ ημερών, όπου στην τρίτη σελίδα σε εκτενές θέμα αναφερόταν η επίσκεψη του Υφυπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη στην Ελούντα όπου εξέτασε επί τόπου το θέμα της παράκαμψης, συνοδευόμενους από εκπροσώπους της κοινωνίας της περιοχής, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Τ.Σ κ. Μπαρμπούνης και ο Δ.Σ κ. Πεδιαδίτης.

Πιστεύω ότι τα συμπεράσματα ήταν θετικά και αυτό νομίζω ότι επιβεβαιώθηκε και από τους συμμετέχοντες. Ομως σε παρόμοιο θέμα στην τελευταία σελίδα, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου αναφέρεται στην "παρέμβαση" του προς τον Περιφερειάρχη για το θέμα.

Ευτυχώς
στη συγκεκριμένη περίπτωση οι Ελουντιανοί αποδείχθηκαν περισσότερο ευέλικτοι και αποτελεσματικοί από τον Δήμαρχο και έσωσαν την κατάσταση. Αξιοποίησαν τη διήμερη παραμονή του Υφυπουργού στον Αγιο Νικόλαο προκειμένου να προωθήσουν αιτήματα τους.

Με μερικές σελίδες διαφορά, αποδεικνύεται το χάσμα νοοτροπίας και πολιτικού χειρισμού. Ε, ας μην ψάχνουμε μετά που να φορτώσουμε τις ευθύνες για τις αποτυχίες.

Εκτός πραγματικότητας και εκτός "παιχνιδιού" ο Δήμαρχος, επιλέγει την προσωπική πολιτική και οδηγεί όχι μόνο εαυτόν, αλλά και τον τόπο σε απομόνωση.

Θα το γράφω-λέω όσο θα το βλέπω. Βλάπτει αυτή η πολιτική κάποιων και όσο γρηγορότερα το συνειδητοποιήσουν, τόσο καλύτερα για τον τόπο. Χρειάζεται να γίνουν από όλους υπερβάσεις προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο.