Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Καλή η θεωρία κ. Αντιδήμαρχε αλλά...

Πριν λίγο είδα την εφημερίδα "Ανατολή", και διάβασα τις νουθεσίες και την ενημέρωση του αγαπητού κ. Μασσάρου προς τους πολίτες και του επαγγελματίες για τα σκουπίδια.
Αν και καθυστερημένες (γίνονται μετά το Πάσχα), εκείνο που θα σχολιάσω είναι ότι είναι η θεωρία και όχι η πράξη. Για παράδειγμα:

  • Δεν αφήνω απορρίμματα εκτός κάδου (50 ευρώ πρόστιμο).
  • Οι κούτες να διπλώνονται (50 ευρώ πρόστιμο).
  • Τις ημέρες των γιορτών όχι ογκώδη αντικείμενα (δεν γράφει πρόστιμο).
Κάθε πότε γίνεται κάποια βόλτα το βράδυ για να διαπιστωθεί η κατάσταση; Εχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο, πόσα ήταν αυτά και ποιου ύψους τον χρόνο που πέρασε;

Στη φωτογραφία βλέπετε περίπτωση εργάσιμη ημέρα, όπου τα σκουπίδια βγήκαν έξω πριν ακόμα νυχτώσει σε κεντρικότατο σημείο της πόλης.

Κυκλοφορείς το βράδυ και βλέπεις ότι τα αφήνουν έξω από τα σπίτια τους και τα μαγαζιά ή γεμίζουν τα καλαθάκια για τα μικροαντικείμενα.

Μόλις στην προηγούμενη ανάρτηση σχολίαζα το θέμα της καθαριότητας, παρά τον κίνδυνο να χαρακτηριστώ πάλι μηδενιστής. Το σημερινό δημοσίευμα, αποδεικνύει ότι καλώς ασχολούμαι με το θέμα.

Προφανώς κάποιοι βλέπουν τα όσα γύρω μας συμβαίνουν, αλλά δεν ήθελαν να καταλάβουν (ή να πάρουν δημοσιότητα). Καλή η βελτίωση σε κάποιους τομείς, αλλά δεν πρέπει να μένουμε εκεί. Χρειάζεται να γίνουν πολλά περισσότερα.

Κατανοώ σ' ένα βαθμό την προσπάθεια που γίνεται, αλλά αδυνατώ να καταλάβω γιατί δεν λαμβάνονται και κάποια άλλα μέτρα. Μια συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας είναι αναγκαία. Ο κ. Μασσάρος ότι και να λέει, αν δεν δοθούν οδηγίες στη Δημοτική Αστυνομία, δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. Και αυτό δεν είναι (να το επαναλάβω) δική του αρμοδιότητα.

Η ουσία είναι ότι πέρα από αναφορές και νουθεσίες, τίποτα δεν γίνεται που να δίνει την εικόνα ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος του Δήμου Αγιου Νικολάου.