Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Κατεβάζουν τον πήχη πολύ χαμηλά

Την περασμένη Παρασκευή επισκεύθηκαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Τσόκα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Κουνενάκης, συνοδευόμενος από τον κ. Τσουκάκη. Αφορμή ήταν το πρόβλημα των σκουπιδιών και ο ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου. Συνάντηση υπήρξε και με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Κουράκη.

Δυστυχώς ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει και να υπερασπιστεί με επάρκεια τα συμφέροντα του Δήμου. Εκτός αυτού οι όποιες δεσμεύσεις του δεν τον αφήνουν αν λειτουργήσει προς όφελος του Δήμου. Δεν σημαίνει ότι επειδή είναι διαλλακτικός σε κάποια ζητήματα ότι θα εξασφαλίσει την εκ νέου στήριξη στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις, δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία κ. Κουνενάκη. Καμία υποχώρηση δεν μπορεί να γίνει στη βάση της αοριστίας. Αντίθετα ο κ. Τσουκάκης υπήρξε ανυποχώρητος στο θέμα και καλά έκανε από τη στιγμή που δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο στον ορίζοντα.

Το μόνο πρόβλημα του κ. Κουνενάκη ήταν αν θα δεχθεί τα σκουπίδια της Νεαπόλεως και του Λασιθίου. Αναρωτιέμαι γιατί δεν δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον και για αυτά του Βραχασίου... Τους τιμωρεί για κάτι;

Διαπιστώνω όπως και πολλοί ακόμα συμπολίτες ότι ο κ. Δήμαρχος και οι συν αυτώ εξαντλούν τους λεονταρισμούς μόνο έναντι πολιτών. Κατεβάζουν τον πήχη πολύ χαμηλά. Πολύ φοβάμαι ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα...