Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Ο Δήμαρχος πρέπει να πάρει θέση

Τελικά η καντίνα του "Αλμυρού" δεν επεκτάθηκε, ενώ τα πρόστιμα που επέβαλε η πολεοδομία στους δύο επαγγελματίες που είχε καταγγείλει η ΔΕΠΑΜΑΝ ακυρώθηκαν μετά από ένσταση τους.

Να σας επισημάνω ότι ο εκπρόσωπος του Δήμου Αγίου Νικολάου στην επιτροπή ενστάσεων κ. Λασιθιωτάκης
, είχε ζητήσει για το θέμα αναβολή (άραγε γιατί;) η οποία και υπήρξε, ενώ καθ' όλη την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης στο τηλέφωνο του καλούσε συχνά (σύμφωνα με πληροφορίες) ο Δήμαρχος προκειμένου να ενημερωθεί.

Κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, ο εκπρόσωπος συμφώνησε και αυτός για την ακύρωση των προστίμων (τα επιχειρήματα δεν άφηναν κανένα περιθώριο), ενώ έσπευσε να "πουλήσει" και εκδούλευση!!! Λες και δεν ήταν συνάδελφοι του (της δικής του παράταξης) αυτοί που δημιούργησαν το θέμα, έκαναν τις καταγγελίες, έστειλαν εξώδικα και οδήγησαν σε άδικη ταλαιπωρία.


Από την μια
λοιπόν η ΔΕΤΑΔΑΝ πλήρωσε χρήματα τα οποία χάθηκαν, μια και αναγκάστηκε να ξηλώσει ότι νέο είχε προσθέσει και από την άλλη αποδείχθηκε ότι η ΔΕΠΑΜΑΝ παραπλάνησε στην ουσία δημόσιες υπηρεσίες. Μόνο που αυτή είναι περισσότερο παράνομη από αυτούς που κατήγγειλε.

Τι άλλο όμως έκανε η ΔΕΠΑΜΑΝ με την καταγγελία της; Ο μικρός οικίσκος που στεγαζόταν ο σύλλογος ΤΑΞΙ βρέθηκε και εκείνος παράνομος και επιβλήθηκε και σε αυτόν πρόστιμο. Στην ουσία προσπαθούν να "ξεφορτωθούν" κάθε μη αρεστή δραστηριότητα βαπτίζοντας την παράνομη, όταν η ίδια η ΔΕΠΑΜΑΝ φιλοξενεί και εισπράττει από δραστηριότητες που και η ίδια παραδέχεται ότι δεν είναι σύννομες. Η υποκρισία στο έπακρο.


Πέρα όμως από αυτά υπάρχουν δύο ανοιχτά θέματα:

- Ποιος θα πληρώσει τα χρήματα που χάθηκαν με την παρανομία της ΔΕΤΑΔΑΝ.
- Να μας απαντήσει ο Δήμαρχος αν συμφωνεί με την καταγγελία και δίωξη κατά του νεφροπαθούς που κατέχει την καντίνα.

Ο Δήμαρχος αν δεν αποδώσει ευθύνες και αν δεν πάρει δημόσια θέση είναι εκτεθειμένος.
Μάλιστα τείνουν οι εσωπαραταξιακοί του αντίπαλοι να του χρεώσουν το σύνολο των ευθυνών για το ρεζιλίκι που έχει υποστεί ο Δήμος. Αν μάλιστα έπεφταν και τα πρόστιμα που είχε υποχρέωση η Κτηματική Υπηρεσία να επιβάλλει, τότε τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα.

Νομίζω ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά ή να επιθυμεί μονόλογο. Ή δεν μπορεί να αναφέρεται απαξιωτικά και προσβλητικά σε όσους διαφωνούν ή εναντιώνονται σε ενέργειες του.