Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Τα θέματα ήταν τόσα πολλά...

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του "Λατώ" ήμουν προσκεκλημένος την Πέμπτη που μας πέρασε. Οικοδεσπότες ο Θάνος Κορομπύλιας και η Δέσποινα Κουτάντου. Αν και συζητήσαμε για πάνω από ένα μισάωρο, τα θέματα ήταν τόσα πολλά που η αναφορά τους με ελάχιστες εξαιρέσεις ήταν επιγραμματικά.

Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά στον Δήμο Αγίου Νικολάου. Και δεν αρκεί αυτό, αλλά ο Δήμαρχος δεν δείχνει να το συνειδητοποιεί. Εχει πιστεύω τη στήριξη της αντιπολίτευσης του Δήμου, που πέρα από την γόνιμη και ειλικρινή κριτική της δεν δημιουργεί κάποια ένταση και προσπαθεί να στηρίξει την όποια προσπάθεια γίνεται. Φαίνεται αυτό εκλαμβάνεται ως αδυναμία και έχει οδηγήσει σε αποθράσυνση.

Δεν ξέρω τι θα γίνει αλλά αν δεν υπάρξει αλλαγή πορείας, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα. Εχω διαπιστώσει ότι ο Δήμαρχος, αντί να δημιουργεί συμμάχους δημιουργεί αντιπάλους. Από την άλλη έχει αρχίσει η διαδοχολογία με δύο ονόματα να συζητιούνται ήδη και αυτό ίσως να προσθέτει εκνευρισμό ή και ανοχή σε καταδικασμένες πρακτικές...

Σε αυτό που θα μείνω είναι μια ερώτηση που μου έγινε "γιατί δεν τα βγάζετε προς τα έξω". Και η απάντηση είναι ότι το θέμα είναι να λύνονται προβλήματα και όχι να πρέπει να φτάνουμε στην δημόσια αναφορά και καταγγελία προκειμένου να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους. Πιστεύω ότι με διάλογο και συνεργασία μπορούμε όλοι να συμβάλουμε ώστε να οδηγηθεί μπροστά ο Δήμος μας. Οταν βέβαια οι άλλες μέθοδοι αποτύχουν, τότε υπάρχει και η δημοσιότητα.

Θα εκφράσω την ευχή έστω και τώρα να σοβαρευτούν γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι για την πόλη και τα προβλήματα γιγαντώνονται...