Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Skeftomai.gr

Ασχετο με τη γενικότερη φιλοσοφία του Ιστολογίου μου, αλλά ψάχνοντας στο Internet έπεσα πάνω σε μια ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα για το κάπνισμα (www.Skeftomai.gr), οπότε νομίζω ότι καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να υπάρχουν και παρεκλήσεις...

Σκοπός της η παρουσίαση ενός βιβλίου με τίτλο "πως να απαλλαγείτε από το κάπνισμα ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ", όπου μάλιστα η ηλεκτρονική του έκδοση (αυτόνομη) είναι εντελώς δωρεάν. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα αγοράς του πλήρους τυπωμένου βιβλίου.


Να πω την αλήθεια δεν το διάβασα όλο. Μια ματιά έριξα, περισσότερο από περιέργεια για τον τρόπο της εμπορικής πρακτικής. Δηλαδή του γράφω ένα βιβλίο (του πήρε γύρω στα δύο χρόνια) και το δίνω δωρεάν.

Φαίνεται προσεγμένο και όσοι επισκεφτούν την ιστοσελίδα σίγουρα κάτι θα κερδίσουν από την περιήγηση ή και το διάβασμα του βιβλίου.

Ενα απόσπασμα αναφερόταν στις συνέπειες από το τσιγάρο (μόλις 3 σελίδες) όπου διάβασα:

Η καταστροφή που προκαλεί στην ανθρωπότητα το κάπνισμα είναι εντυπωσιακή. Είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος φονιάς όλων των εποχών. Αμφιβάλλετε;
Ο Α' και ο Β' παγκόσμιος πόλεμος είχαν 10 και 50 εκατομμύρια νεκρούς αντιστοίχως. Οι επόμενοι πόλεμοι μέχρι σήμερα, άλλους 20 εκατομμύρια νεκρούς. Σύνολο 80 εκατομμύρια νεκροί από πολέμους στον 20ο αιώνα.
Ε λοιπόν, σας πληροφορώ ότι το κάπνισμα χρειάζεται μόνο 20 χρόνια για να σκοτώσει τόσους ανθρώπους. Με την αύξηση του πληθυσμού και τις αυξητικές τάσεις του καπνίσματος σύντομα θα χρειάζεται μόνο 8 χρόνια!
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται άλλος σχολιασμός...