Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Βλάπτονται τα συμφέροντα του Δήμου

Εκδήλωση με θέμα "Ημέρα των Εθνών" πραγματοποιήθηκε χθες στη Λίμνη Αγίου Νικολάου. Καλεσμένοι στην εκδήλωση ήταν Πρεσβευτές και Πρόξενοι.

Ρώτησα τον Υφυπουργό Αμυνας κ. Πλακιωτάκη αν τον προσκάλεσαν και η απάντηση που έλαβα ήταν αρνητική. Δεν με εξέπληξε.

Πάντως,
σε μια περίοδο που επικρατεί αναβρασμός στα Βαλκάνια, κάθε επικοινωνία και κάθε επαφή μπορεί να βοηθήσει. Αρκεί να έχει κανείς την ευρύτητα της σκέψης, χωρίς τις παρωπίδες που όλο και περισσότερο φέρουν οι τοπικοί μας άρχοντες, αρκούμενοι σε φιέστες για το θεαθείναι και τις προσωπικές τους δημόσιες σχέσεις.


Προσωπικά ξέρω ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει μάλλον κάποιου είδους "αλλεργία". Δεν εξηγείται διαφορετικά όταν συγκεκριμένος πολιτικός χώρος δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα ούτε μια (!) πρόσκληση για κάποια σύσκεψη, συνεδρίαση, δραστηριότητα ή εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Είχα μάλιστα και στο παρελθόν επισημάνει το γεγονός στην Αντιδήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Μιχάλη Κλώντζα. Το έπραξα και πάλι την προηγούμενη εβδομάδα. Απόρησε με το γεγονός (το ίδιο είχε κάνει και την πρώτη φορά).

Στη πρόσφατη κοινή συνεδρίαση Δ.Σ. και φορέων για το θέμα του τουρισμού, μετά από ερώτημα πόσοι κλήθηκαν η απάντηση ήταν 78 άτομα-φορείς. Σε αυτούς δεν περιλαμβανόταν ακόμα και φορείς που αυτονόητα θα έπρεπε να κληθούν. Σε σχετική ερώτηση προς αρκετούς συμμετέχοντες η απάντηση ήταν ότι δεν κλήθηκαν και απλά έτυχε να το πληροφορηθούν από τον τύπο.

Η "συμμετοχική δημοκρατία", εφαρμόζεται με εξαιρέσεις. Καλούμε αυτούς που μας βολεύει και αποφεύγουμε πρόσωπα που διαφωνούν ή που μπορούν ασκήσουν κριτική ή που δεν τους είναι αρεστά.

Αυτό δείχνει αλαζονεία και μικροκομματική τακτική που πρώτα απ' όλα βλάπτει τα συμφέροντα του τόπου. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει χώρος για πόλωση, για διχαστικές και κομματικές λογικές.

Λες και και κάποιο στον Δήμο δεν επιθυμούν καμιά συνεργασία
με κομματικούς και κυβερνητικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την επίλυση τοπικών προβλημάτων.
Εκτός και αν την θέλουν στο παρασκήνιο,
ενώ στο προσκήνιο θέλουν να παρουσιάζουν τα αποτελέσματα ως "προσωπική" επιτυχία. Δηλαδή, να καπελώσουν και να καπηλευθούν τα όποια αποτελέσματα.

Δεν προσφέρεται ο Δήμος για ανούσιες και επιβλαβείς αντιπαραθέσεις.
Ο Δήμος πρέπει να μείνει έξω από κομματικές και προσωπικές επιλογές που βλάπτουν τα συμφέροντα του. Ο Δήμαρχος δεν καταλαβαίνει την εκτροπή;