Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Επιτέλους

Χαίρομαι που έστω και καθυστερημένα αυτά τα "ληγμένα" διαφημιστικά banner που βάζει ο Δήμος ξηλώθηκαν από την πόλη. Αν μάλιστα τα επόμενα φροντίσουν να μπαίνουν σε ύψος που να μην ενοχλούν τους πεζούς ή να μειώνουν την ορατότητα, τότε θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος (όπως πιστεύω και οι περισσότεροι συμπολίτες μας).

Μου άρεσε επίσης
το ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου μοίρασε έντυπα σχετικά με τον σεβασμό των πινακίδων στάθμευσης. Το κακό είχε παραγίνει και μάλιστα και από εδώ είχε σχολιαστεί αρκετά. Πιστεύω βέβαια ότι αυτοί που παρκάρουν τα οχήματα τους πάνω σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους, διαβάσεις πεζών ή θέσεις αναπήρων, εμποδίζοντας την κίνηση των πεζών δεν θα πρέπει να έχουν καμία προθεσμία ή επιείκεια.

Ελπίζω ότι
το μέτρο δεν θα έχει εισπρακτικό χαρακτήρα με την ακραία εφαρμογή του, αλλά θα έχει στόχο να συμβάλει στην ομαλότερη κυκλοφορία και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των πεζών. Ετσι, περιπτώσεις που δεν ενοχλούν θα πρέπει να τυγχάνουν κάποιας ανοχής.

Το γράφω αυτό γιατί
έχουμε συνηθίσει όταν αρχίζουν να εφαρμόζονται κάποια μέτρα αυτό να γίνεται με ακραίο τρόπο, ενώ σταδιακά φτάνουμε στην πλήρη ασυδοσία. Κάθε τι που γίνεται πρέπει να έχει μέτρο.

ΥΓ:
Νομίζω ότι εκεί στο Δήμο έχουν αρχίσει επιτέλους να δέχονται την κριτική και να αντιδρούν. Δεν ξέρω αν θα κρατήσει, αλλά φαίνεται να έκαναν την αρχή.