Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Το έγγραφο της ντροπής...

Με το έγγραφο που βλέπετε δεξιά (πατήσετε πάνω για μεγέθυνση) η δημοτική επιχείρησης της μαρίνας (ΔΕΠΑΜΑΝ) στρέφεται εναντίον δύο συγκεκριμένων επαγγελματιών, στους οποίους έχει ασκήσει ασφαλιστικά μέτρα.

Επισημαίνω ότι στον χώρο της μαρίνας, υπήρχαν και υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες πράγματι υφίσταται παρανομίες. Ομως η ΔΕΠΑΜΑΝ ζητά την "ανάκληση" μόνο των δύο συγκεκριμένων.

Επίσης σημειώνω ότι τα έγγραφα της Πολεοδομίας για την επιβολή προστίμου, παραδόθηκαν "τυχαία" το βράδυ που τέως μέλος του ΔΣ της ΔΕΠΑΜΑΝ πήρε από τον χώρο της μαρίνας δικό του container, για το οποίο ελέγχονται οι πληροφορίες ότι δεν είχε πληρωθεί ποτέ ενοίκιο για τον χώρο που καταλάμβανε στη μαρίνα.


Ο λόγος που ήθελαν τα πρόστιμα ή κάποια ανάκληση λειτουργίας ήταν προφανής. Αναφέρεται στο έγγραφο "...καθότι εκκρεμεί σχετική διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων...". Ηθελαν δηλαδή να χρησιμοποιήσουν τα όποια αποτελέσματα της καταγγελίας τους στο δικαστήριο.

Δυστυχώς για τους εμπαθείς η λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών είναι νόμιμη και κάθε πρόστιμο για τις δήθεν "κατασκευές" θα πέσει στο κενό σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει.

Παράλληλα ενημερώνουν τον κ. Νομάρχη ότι "...έχουν δοθεί άδειες... χωρίς τις εκ του νόμου απαιτούμενες προϋποθέσεις ίδρυσης-λειτουργίας τους...".
Και που το ξέρουν αυτό τα σαΐνια της ΔΕΠΑΜΑΝ; Που το βρήκε αυτό γραμμένο ο νομικός σύμβουλος; Με τι στοιχεία συνέταξε το έγγραφο;

Μήπως τα "συνημμένα" δεν έχουν καμία εφαρμογή στις αναφερόμενες περιπτώσεις;

Μήπως ο ενθουσιώδης, πλην απ' ότι αποδεικνύεται άπειρος νομικός σύμβουλος της ΔΕΠΑΜΑΝ θα πρέπει να είναι προσεκτικότερος, προκειμένου να μην οδηγείται σε γκάφες; Εκτός και αν γνώριζε, αλλά στόχος ήταν η παραπλάνηση των δημοσίων υπηρεσιών, πράγμα το οποίο είναι ακόμα χειρότερο. Διαλέξτε και πάρτε....

Τώρα μαθαίνω ότι έστειλαν και άλλο έγγραφο προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής (έτσι είναι το σωστό κύριοι και κυρίες της ΔΕΠΑΜΑΝ) αυτή τη φορά. Συνεχίζουν οι αδίστακτοι να τα βάζουν με έναν αναξιοπαθούντα πολίτη. Ολα στον βωμό των μικροκομματικών και των ιδιοτελών συμφερόντων.

Και ο Δήμαρχος συνεχίζει να σιωπά. Φαίνεται ότι από την κεφαλή βρωμά το ψάρι...