Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Τεράστιες ουρές στο Ιατρείο Κριτσάς

Ας με συγχωρήσει ο αγαπητός Σπύρος Μασσάρος (Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου), αλλά δεν μπορώ να μην μπω στον πειρασμό να σχολιάσω επιστολή του στην Εφημερίδα "Ανατολή".

Αναφέρεται λοιπόν στα προβλήματα του Περιφερειακού Ιατρείου Κριτσάς. Την τεράστια ουρά και την ταλαιπωρία του κόσμου και πράγματι έχει δίκιο. Εκεί που δεν έχει δίκιο είναι στο θέμα του Διευθυντή με τον οποίο επικοινώνησε, ο οποίος "είδε το θέμα με κατανόηση".

Επ' αυτού θα ήθελα να θέσω μερικά ερωτήματα:

  • Ο γιατρός αυτός κάνει ιατρείο στην Κριτσά. Είναι εκεί καθ' όλη τη διάρκεια του ωραρίου του ή πολύ λιγότερο;
  • Ποια είναι η συμπεριφορά του προς τον κόσμο;
  • Διδάσκει κάπου και μήπως για τον λόγο αυτό "δεν μπορεί" να είναι Κριτσά την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία φήμες λένε ότι θα πάνε κανάλια;
  • Απουσίαζε και άλλη ημέρα (πάλι ήταν να πάνε κανάλια) με τη δικαιολογία ότι θα βρισκόταν στο εξωτερικό , αλλά έκανε βόλτες στην πόλη;

Αν η απάντση είναι καταφατική, τότε προς τι τα καλά λόγια;
Αν αυτός ο οποίος είναι και σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για τη συμπεριφορά των γιατρών του νοσοκομείου στο οποίο είναι Διευθυντής επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά, τότε τι ψάχνουμε;

Δεν θα ήταν καλύτερα
κ. Μασσάρο να ρωτήσετε πρώτα τους Κριτσώτες να σας ενημερώσουν, ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο να εκτεθείτε;

Και φυσικά υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα αν ευσταθούν. Η άδεια για δεύτερη εργασία (καθηγητής) δεν μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στην κύρια. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει το Δ.Σ του νοσοκομείου που υπηρετεί πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της άδειας.

Βέβαια τα παραπάνω δεν δικαιολογούν την καθυστέρηση στελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείο Κριτσάς. Εχει καθυστερήσει αρκετά. Μπορώ να πω απαράδεκτα. Υπήρξαν αρκετές, ακόμα και πολιτικές παρεμβάσεις, ώστε να επιταχυνθεί η επίλυση του.

Εκανα αυτή την αναφορά γιατί θα πρέπει να βλέπουμε την αλήθεια όπως είναι. Χωρίς παραμορφωτικούς φακούς και διάθεση ωραιοποίησης. Δεν μπορούμε να παραπλανούμε τον κόσμο. Οι ευθύνες πρέπει να κατανέμονται στο σύνολο όσων τις έχουν.