Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Δεν ωφελεί το πολεμικό κλίμα

Είδα μια φωτογραφία από τον φερόμενο εμπρησμό στον Αλμυρό (απ' ότι γνωρίζω δεν έχει υπάρξει ακόμα πόρισμα της πυροσβεστικής) στο ενημερωτικό site του 104,4. Αναρωτιέμαι κατά πόσο δείχνει πραγματικά ένα εμπρησμό ή αν απλά γίνεται πολύ φασαρία για το τίποτα.

Πράγματι, έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες κατά της δημοτικής περιουσίας. Αλλά μην δραματοποιούμε και μην προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε ένα γεγονός που δείχνει ότι δεν είχε σαν στόχο τον εμπρησμό.

Οποιος δει την
φωτογραφία θα καταλάβει ότι μάλλον πρόκειται για ένα ατυχές περιστατικό. Οσο ηλίθιος και να είναι κανείς δεν θα προσπαθούσε να βάλει φωτιά στα πλακάκια!

Μάλιστα λόγω των εργασιών η καντίνα είναι ανοικτή, δηλαδή γιαπί. Είπα και στο ραδιόφωνο, ότι πληροφορήθηκα ότι κάποιος άστεγος μένει εκεί. Ακόμα, πηγαίνουν διάφοροι εκεί τα βράδια που μπορεί είτε από ατύχημα, είτε για να ζεσταθούν να έβαλαν την φωτιά. Απαράδεκτο φυσικά και αυτό, αλλά απέχει από την προσπάθεια εμπρησμού της καντίνας.

Καλό είναι και η ΔΕΤΑΔΑΝ και ο Δήμαρχος να αντιμετωπίζουν τα γεγονότα με περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αντί να εκδίδουν "διαγγέλματα". Δεν ωφελεί το πολεμικό κλίμα που προσπαθούν να καλλιεργήσουν.