Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Φάνηκε ποιος...

Τελικά τα πράγματα μάλλον μπήκαν λίγο στη θέση τους. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ξαναϋπάρξουν αντίστοιχες ακρότητες. Αλλωστε ο ρόλος ακόμα και κάποιου που ασκεί κριτική είναι θετικός. Το να επισημαίνει τα λάθη και τις παραλήψεις, το να πιέζει και να ζητά περισσότερη υπευθυνότητα, δεν μπορεί παρά να είναι αναγκαίο για να μπορέσουμε να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο.

Να ξεκαθαρίσω, ότι σε αυτό το πλαίσιο κινείται κάθε μου θέση και έτσι θα συνεχίσει. Ελπίζω ότι με αυτή την οπτική θα αντιμετωπίζεται και από τους πιθανώς εμπλεκόμενους αρμοδίους στο μέλλον.

Πιστεύω ότι από την παράθεση των γεγονότων αυτές τις ημέρες, φάνηκε ποιος ήταν ο ακραίος, ο χυδαίος. Ποιος λέει ψέματα - ανακρίβειες και ποιος όχι. Ποιος με υπευθυνότητα και ηπιότητα αντιμετωπίζει τις καταστάσεις και ποιος προσπαθεί να παραπλανήσει και να οξύνει το κλίμα.

Απ' ότι θα έχετε διαπιστώσει, μερικές φορές η κριτική μου απευθύνεται ακόμα και προς τους πολίτες που με την αδιαφορία τους, δημιουργούν μια αρνητική εικόνα για την πόλη μας. Και αλίμονο αν όλα τα περιμένουμε από τους φορείς της εξουσίας, αλλά και αλίμονο αν η εξουσία αντί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα στρέφεται εναντίων αυτών που τα επισημαίνουν και όχι κατά αυτών που τα δημιουργούν...