Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Προς κ. Κουνενάκη

Περίμενα κ. Δήμαρχε Αγίου Νικολάου, ότι θα κρατούσατε κάποιο επίπεδο. Δυστυχώς συνεχίζετε να κατεβάζετε ακόμα χαμηλότερα τον πήχη.

Μπορεί στις δημοτικές εκλογές να μην σας στήριξα, αλλά αυτό υπήρξε μια πολιτική επιλογή που καμία σχέση δεν είχε με την εκτίμηση που είχα στο πρόσωπο σας.

Ηπλιζα ότι έχοντας πραγματοποιήσει το όνειρο σας να γίνετε Δήμαρχος Αγίου Νικολάου μετά από 16 χρόνια προσπάθειας σας, θα ήσασταν ένας καλός Δήμαρχος. Ενας Δήμαρχος που θα προσπαθούσε να είναι επιτυχημένος, αποτελεσματικός, δίκαιος.

Σήμερα με απογοητεύσατε. Αποδείξατε ότι είστε κατώτερος των περιστάσεων. Ταυτίζεστε με μεθόδους, συμπεριφορές και νοοτροπίες που έχουν πολλαπλά καταδικαστεί.

Αλλά κάνετε και κάτι πολύ ανέντιμο κ. Κουνενάκη. Ταυτίζετε το δικαίωμα μου να εκφράζω την άποψη μου - όπως και κάθε άλλος πολίτης - με εγκληματικές ενέργειες. Υπονοείτε (αν όχι εννοείτε) ότι είμαι ηθικός αυτουργός και προσφέρω προστασία σε αυτούς τους εγκληματίες. Είναι κατάπτυστο.

Μιλήσατε κ. Δήμαρχε για ψέματα, βρισιές και κατηγορίες χωρίς υπόσταση. Σας προκαλώ να καταγγείλετε συγκεκριμένα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Για όλα αυτά, ίσως θα πρέπει να ρωτήσετε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση. Είναι αυτός ο ίδιος που ως Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έστειλε έγγραφο και "κατηγορούσε" καθηγητή (τον σημερινό Πρόεδρο της κοινότητας Βραχασίου), ως στέλεχος αριστερού κόμματος! Αυτό είναι το επίπεδο που επιθυμείτε στο Δ.Σ. και αυτή φαίνεται την ηθική να εφαρμόσετε.

Μιλήσατε ακόμα για μίσος και ανοησίες. Σε τι αναφέρεστε και σε ποιους; Ολοι έχουμε γίνει μάρτυρες το τελευταίο διάστημα γεγονότων που δείχνουν την αντίληψη των συνεργατών σας για τους πολιτικούς τους αντιπάλους και τους μη αρεστούς.

Για αυτά που είπατε θα πρέπει να ντρέπεστε κ. Κουνενάκη. Αναρωτιέμαι τι άλλο μπορεί να κάνει κάποιος μπροστά στο πάθος του για εξουσία, για δύναμη. Εσείς φαίνεστε διατεθειμένος να κάνετε τα πάντα.

Σήμερα, μετά τα όσα είπατε στην πρωινή εκπομπή του "Λατώ 103,3" έπεσαν οι μάσκες. Χωρίς κανένα επιχείρημα, χωρίς κανένα στοιχείο, αποφύγατε να καταρρίψετε έστω και ένα από αυτά που εδώ έχουν καταγγελθεί.

Αποδείξατε ότι οι "δημοκρατικές" σας "ευαισθησίες" έχουν χρώμα, ταυτότητα, σκοπιμότητα. Επιβεβαιώσατε όλα όσα έχουν μέχρι σήμερα καταγγελθεί για τον τρόπο που η πλειοψηφία του Δ.Σ. ασκεί το έργο της.

Θα σας πω κάτι ακόμα και θα κλείσω, αν και πιστεύω ότι το γνωρίζετε... Δεν θα σταματήσω να εκφράζω τις θέσεις και τις απόψεις μου. Δεν πρόκειται να απεμπολήσω κανένα δημοκρατικό μου δικαίωμα, ακόμα και αν εσείς προσπαθείτε να το απαξιώσετε, αλλά και να προσβάλλετε με τις εκφράσεις σας την προσωπικότητα και το κύρος της άποψης μου.