Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Προς τι η αγανάκτηση;

Είδα σχόλιο της τοπικής εφημερίδας "Ανατολή" για την "αγανάκτηση" της Αντιδημάρχου Αγίου Νικολάου κυρίας Βαρκαράκη, για την "επιμονή ορισμένων να παραβιάζουν κάθε έννοια κυκλοφοριακής και κοινωνικής αγωγής".

Προς τι η αγανάκτηση; Τι να πουν και οι πολίτες;

Αν η Δημοτική Αστυνομία δεν λειτουργεί και έχουν αποθρασυνθεί οι ασυνείδητοι, τότε είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής της οποίας Αντιδήμαρχος είναι και η ίδια. Πριν μερικές μέρες μάλιστα και αφού είχα γράψει για το χάλι στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου (το οποίο συνεχίζεται) είδα ακόμα και περιπολικό της αστυνομίας να περνά.

Στους "ασυνείδητους" που αναφέρει, θα ήθελα να προσθέσω και τους ανεύθυνους αρμοδίους του Δήμου, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία "ακαριαία" αντίδραση αναζήτησης ευθυνών για την έλλειψη αστυνόμευσης.

Η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει παρά μόνο αν υπάρχει αποφασιστικότητα. Οχι αυστηρότητα, αλλά συνεχής προσπάθεια για τήρηση των κανόνων. Μόνο που αυτό δεν βολεύει, γιατί αν σταματήσουν τελείως ή περιοριστούν δραματικά οι παραβάσεις, θα σταματήσουν και τα έσοδα από τις κλήσεις.

Γιατί λοιπόν το έκανε θέμα; Δεν είναι και η ίδια ένα από τα πρόσωπα που πρέπει να ζητήσει συγνώμη για αυτή την κατάσταση;

Μήπως είναι στέλεχος άλλης δημοτικής αρχής; Μην τρελαθούμε κιόλας...