Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Η αλήθεια για την Ναυτική Εβδομάδα

Εγραφα χθες για το θέμα της μικροκομματικής και καιροσκοπικής τακτικής που ακολουθεί η παρούσα Δημοτική Αρχή.

Θυμήθηκα το θέμα της Ναυτικής Εβδομάδας. Ο ΥΦ.ΕΘ.Α. κ. Πλακιωτάκης σε επίσκεψη του στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου (Οκτώβριο αν δεν κάνω λάθος), εξέφρασε την επιθυμία του ο Αγιος Νικόλαος να είναι το επίκεντρο για το 2008 (Πανελλαδικά). Αυτό το έκανε μπροστά στους δημοσιογράφους, γεγονός που και καταγράφηκε και σχολιάστηκε. Ο Δήμος κάποια στιγμή αποφάσισε να ασχοληθεί με την κατάθεση του φακέλου. Παραστάτης σε αυτή την προσπάθεια ο Υπασπιστής του Υφυπουργού, Πλωτάρχης κ. Γιάννης Φαρσάρης. Κατ' εντολή του κ. Πλακιωτάκη, ανέλαβε να βοηθήσει τον Δήμο στην σύνταξη του φακέλου. Παρείχε πληροφορίες, οδηγίες, συμβουλές, "άνοιξε πόρτες" και κάθε τι που περνούσε από το χέρι του.

Ο φάκελος φτιάχτηκε από τον Δήμο, μόνο που δεν έγινε έτσι όπως τους υποδείχθηκε(!).
Οταν αυτό έγινε αντιληπτό από τον συνεργάτη του Υφυπουργού, δεν κατατέθηκε γιατί θα ήταν κόλαφος το αποτέλεσμα. Και ας δόθηκε στη δημοσιότητα από το Δήμο παραπλανητικό δελτίο τύπου ότι "κατατέθηκε ο φάκελος"!!!

Ετσι "ανασυντάχθηκε"
ο φάκελος, κάτω από τη στενή πλέον παρακολούθηση και καθοδήγηση του κ. Φαρσάρη και κατατέθηκε δήθεν σαν "συμπληρωματικός". Στη πραγματικότητα ήταν ο κανονικός φάκελος, μόνο που έπρεπε να του δώσουμε ένα άλλο όνομα για να μην καταλάβει ο κόσμος τον ερασιτεχνισμό του Δήμου.

Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή προσπάθησε όλο αυτό το διάστημα να παρουσιάσει το θέμα σαν δική της πρωτοβουλία - γεγονός ψευδές - θέλοντας να εισπράξει βραχυπρόθεσμα πολιτικά οφέλη.

Απαράδεκτη συμπεριφορά προς το πρόσωπο που είχε την ιδέα, παρείχε την ανάλογη "τεχνογνωσία" και που μπορούσε να επηρεάσει καθοριστικά την επιλογή.

Στη σύσκεψη για τον τουρισμό (υπάρχει παλαιότερη ανάρτηση) ανέφερα το θέμα, για να εισπράξω δια στόματος του Αντιδημάρχου κ. Κλώντζα δικαιολογίες και μη διάψευση των γεγονότων.

Το ελάχιστο που θα περίμενε κανείς ήταν να ευχαριστήσει η Δημοτική Αρχή τον Υφυπουργό για τη στήριξη του στη πόλη, αλλά και την πολύπλευρη βοήθεια που παρείχε προκειμένου να προκριθεί ο Αγιος Νικόλαος έναντι άλλων ανταγωνιστικών προτάσεων. Αντί για αυτό, καπηλεία και αποσιώπηση της καθοριστικής συμβολής του Υφυπουργού.

Εκανα αυτή την αναφορά και τη μεταφέρω και εδώ, όχι γιατί θέλω να μειώσω κάποιον η κάποιους στον Δήμο, αλλά να "ταράξω τα νερά" ελπίζοντας σε μια αλλαγή τακτικής. Διαπιστώνω ότι παίζεται από τον κ. Δήμαρχο και το περιβάλλον του ένα επικίνδυνο παιχνίδι που δεν ωφελεί τον τόπο. Που μπορεί να του στερήσει αναγκαία στηρίγματα. Νομίζω όμως ότι μάλλον απευθύνομαι σε ώτα μην ακουόντων.