Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Διγλωσσία από τον Δήμαρχο για τις παρανομίες στον Αλμυρό

Ο Δήμαρχος κ. Κουνενάκης μεταξύ αυτών που είπε στην συνεδρίαση για τον Τουρισμό αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον Αλμυρό με τις εργασίες που πραγματοποιούνταν εκεί. Δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "Ο Δήμος τηρεί τον νόμο... περιμέναμε περισσότερα από καταγγελίες και εκδίκηση".

Ετσι τελικά στην τοποθέτηση μου ασχολήθηκα και με αυτό το θέμα.
Η άποψη που εξέφρασα ήταν αυτή που ανέφερα σε προηγούμενη ανάρτηση μου. Επισημαίνοντας - διορθώνοντας τον κ. Δήμαρχο στη δήλωση του ότι "Ο Δήμος τηρεί τον νόμο". Ο Δήμος παρατήρησα εφαρμόζει (στους άλλους) αλλά δεν τηρεί τον νόμο. Παρανομεί και ο ίδιος. Και λογικό είναι να δέχεται και αυτός καταγγελίες.

Πως είναι δυνατόν να κάνει ασφαλιστικά μέτρα ο Δήμος σε επιχειρηματία στην Πλάκα για παρεμβάσεις στον αιγιαλό και το ίδιο να κάνει και ο ίδιος και μάλιστα επεκτείνοντας ένα ήδη αυθαίρετο κτίσμα. Δηλαδή πολύ μεγαλύτερη παρανομία.

Ο Δήμος (θα το επαναλάβω) πρέπει να σέβεται τον νόμο για να έχει την απαίτηση να τον σέβονται και οι πολίτες.

Οσο και αν τον ενοχλεί σήμερα που είναι Δήμαρχος, δεν θα πρέπει να τον ξενίζει.
Είναι ο ίδιος που στο παρελθόν παρότρυνε
άλλους και επικροτούσε τις ενέργειες τους όταν κατήγγειλαν αντίστοιχα γεγονότα.
Μάλιστα
για τον Αλμυρό είχε συμφωνήσει με καταγγελίες που είχαν γίνει και είχε πει ότι πρέπει να κατεδαφιστούν τα παράνομα κτίσματα. Τι άλλαξε από τότε εκτός του ότι έγινε Δήμαρχος;

Πάντως δεν απάντησε αν πράγματι ο Δήμος παρανομεί ούτε έκανε κανένα άλλο σχόλιο, παρά τα ερωτήματα που έθεσα.

Με την σιωπή του επιβεβαίωσε ότι πράγματι ο Δήμος παρανομεί και μη θέλοντας να ακουστεί και δια στόματος του απέφυγε κάθε άλλη αναφορά.


Ελπίζουμε η Κτηματική Υπηρεσία η οποία και έχει παραχωρήσει την παραλία στο Δήμο, να τον ανακαλέσει στην τάξη αν δεν αποφασίσουν να κινούνται στα πλαίσια του νόμου. Και μπορεί να το κάνει η Κτηματική Υπηρεσία, μια και μια τόσο σοβαρή παράβαση, θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στην άμεση ανάκληση της παραχώρησης.