Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Γιατί ψέματα κ. Πρόεδρε της ΔΕΤΑΔΑΝ;

Αργά διάβασα σήμερα την εφημερίδα "Ανατολή" και σε μία από τις σελίδες εντόπισα επιστολή αναγνώστη σχετικά με την παραλία του "Αλμυρού" και καταδίκες για παράνομες εργασίες, ενώ στην τελευταία με μεγάλα γράμματα άρθρο για "Σύλληψη εργατών που εκτελούσαν επισκευές στην καντίνα του Αλμυρού".

Δεν ξέρω αν αυτοί που καταδικάστηκαν έφταιγαν. Ισως κάποιοι άλλοι θα έπρεπε να είναι στη θέση τους. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι κάποια παρανομία έγινε. Οχι απαραίτητα γιατί κάποιοι είχαν ίδιον όφελος, αλλά η αλήθεια είναι ότι πράγματι μερικές φορές εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά.


Και καλά οι "παλαιότεροι" δεν είχαν την ευαισθησία που έχουν οι "προοδευτικοί" σημερινοί άρχοντες του Αγίου Νικολάου, αλλά η ιστορία επαναλαμβάνεται ...με μερικές σελίδες διαφορά!

Διαβάζω στον Ιστοχώρο της πόλης του Αγίου Νικολάου:

"Aλμυρός": Nότια της πόλης, στο 2ο χλμ. του δρόμου προς Kαλό Xωριό ο Aλμυρός είναι ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους στη χώρα μας. Oλόκληρη η περιοχή είναι κατάφυτη από πανύψηλους ευκαλύπτους, καλάμια και βούρλα που φυτρώνουν μέσα στα νερά των πηγών. H αμμουδιά του Aλμυρού είναι μαγευτική και ο επισκέπτης απολαμβάνει τις ανέσεις της τέλεια οργανωμένης παραλίας.

Και μετά διαβάζω τις δηλώσεις του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Κοκκίνη στην Εφημερίδα Ανατολή:

...το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης αποφάσισε για την επισκευή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων της καντίνας, όπως προβλέπει το εγκεκριμένο πρόγραμμα επενδύσεων της επιχείρησης. Χρειάζεται να γίνουν επιδιορθώσεις στο λυόμενο κτίσμα διότι υπέστη σοβαρές φθορές από την πρόσφατη κακοκαιρία, ώστε να είναι ασφαλές για να λειτουργήσει με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου... Στον συγκεκριμένο χώρο δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από συντήρηση της υφιστάμενης εγκατάστασης...

Και λέω καλά να γίνει κάποια επισκευή, αλλά είναι δυνατόν να χρειάστηκαν επτά περίπου ηλεκτρολόγοι;

Είναι δυνατόν (απ' ότι πληροφορήθηκα πρόχειρα λόγω και της προχωρημένης ώρας) να έχει γκρεμιστεί η πέργκολα και να ετοιμάζονται να κτίσουν νέα με πλίνθους και πέτρες; Θα δω και από κοντά αύριο το πρωί που θα περάσω, γιατί μου φαίνεται υπερβολικό.

Από την άλλη είναι πολύ μέσα για να έχει υποστεί φθορές από την θάλασσα. Τέλος πάντων μια επίσκεψη θα αποδείξει τι ακριβώς γίνεται εκεί.

Θα επισημάνω πάντως ότι συνελήφθησαν για εργασίες εντός του αιγιαλού και υποθέτω ότι για να συλληφθούν αυτές ήταν παράνομες.

Κάθε επιχείρημα λοιπόν του Προέδρου είναι σαθρό.
  • Οι ηλεκτρολόγοι ήταν πολλοί, άρα ο Πρόεδρος δεν μας λέει την αλήθεια.
  • Τα υλικά δείχνουν ότι άλλοι ήταν οι κύριοι στόχοι και σίγουρα αυτά τα υλικά δεν χρησιμοποιούνται σε "λυόμενο" όπως χαρακτηρίζει το κτίσμα ο Πρόεδρος, αλλά για κανονική κατασκευή.
  • Απ' ότι φαίνεται ούτε και άδεια υπήρχε για τις εργασίες. Και πως να υπάρχει άλλωστε όταν είναι κοινό μυστικό ότι όλα αυτά τα κτίσματα είναι παράνομα;

Εις αύριον τα νεότερα γιατί κάποια στιγμή πρέπει όλοι να σεβόμαστε το νόμο και όχι να κρυβόμαστε πίσω από δικαιολογίες και να το παίζουμε μάλιστα και "προοδευτικοί".