Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Αν αυτό δεν είναι παρανομία, τότε τι είναι;

Προς τι η αγανάκτηση που δηλώνετε κ. Πρόεδρε;
Αυτά που βλέπουμε στις φωτογραφίες μοιάζουν με επισκευές των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων;
Πως δηλώνετε ότι "Στον συγκεκριμένο χώρο δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από συντήρηση της υφιστάμενης εγκατάστασης";

Γιατί τα ψέματα;

Ποιους κοροϊδεύετε;
Αν γίνονταν απλά ηλεκτρολογικές εργασίες και συντήρηση ή αν υπήρχαν άδειες θα είχαν γίνει συλλήψεις και θα είχε σχηματιστεί δικογραφία;

Προφανώς δεν επρόκειτο απλά για συντήρηση, αλλά για αντικατάσταση στην ουσία της υπάρχουσας κατασκευής με κάποια εντελώς μόνιμη με την χρήση πλίνθων και πέτρας (Οι πλίνθοι και οι πέτρες κτίζονται έξω από την υφιστάμενη κατασκευή).
Μάλιστα κατά την επίσκεψη μου σήμερα διαπίστωσα και αύξηση της κάλυψης.

Και όλα αυτά στον υδροβιότοπο του Αλμυρού, όπου θα έπρεπε να υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία και οικολογική συνείδηση.

Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου η οποία έχει παραχωρήσει τη χρήση δηλώνει ότι δεν γνώριζε τίποτα.


Ο κ. Κοκκίνης (Πρόεδρος της ΔΕΤΑΔΑΝ) δήλωσε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

Δυστυχώς, κάποιοι δεν θέλουν να πάει ο τόπος μπροστά. Κάποιοι ξεβολεύτηκαν και ενεργούν έτσι, επειδή ενδεχομένως θεωρούν ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν εξυπηρετούνται τα δικά τους, στενά εννοούμενα, συμφέροντα... Έχουμε υποχρέωση να συντηρήσουμε ότι παραλάβαμε από τους προηγούμενους για να το παραδώσουμε καλύτερο στους επόμενους.
Δεν είναι έτσι κύριε Πρόεδρε της ΔΕΤΑΔΑΝ. Αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες. Η ουσία είναι αν υπήρχε ή όχι παρανομία.

Οσο για τα περί συντήρησης,
αυτή δεν συνεπάγεται και την επέκταση ενός ήδη παράνομου (ως γνωστόν) κτίσματος.

Φυσικά και δεν υπεραμύνομαι της αποχής του Δήμου από επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά επιθυμώ (και πιστεύω και όλοι οι συμπολίτες μας) αυτές να είναι σύννομες. Αλλιώς πως είναι δυνατό να ζητούμε από τους πολίτες να σέβονται το νόμο; Δεν είναι ο Δήμος αυτός που πρόσφατα κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά επιχειρηματία (και καλά έκανε αν αυτός παρανόμησε) για εργασίες στον αιγιαλό; Τώρα που ο ίδιος ο Δήμος παρανομεί πως επιθυμεί προνομιακή μεταχείριση; Αλλοι νόμοι εφαρμόζονται για τις δικές τους παρανομίες;

Λόγο δίνει και στο Λιμενικό και στον Εισαγγελέα και στη Πολεοδομία και στη Πυροσβεστική, αλλά και σε κάθε άλλη δημόσια αρχή. Και θα πρέπει όχι μόνο να παραδέχονται την ευθύνη όπου υπάρχει αλλά να ζητούν συγνώμη και από τους πολίτες για το κακό παράδειγμα που δίνουν.

Με λαϊκισμό, άναρθρες, ανεύθυνες και προκλητικές κραυγές δεν παράγεται έργο. Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή υπεύθυνη, που να σέβεται τους νόμους και τους πολίτες. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.