Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Οι φωστήρες της Δημοτικής Αστυνομίας

Τετάρτη σήμερα, ημέρα λαϊκής και οι εργασίες για την τοποθέτηση του δικτύου οπτικών ινών συνεχίζεται στην πόλη μας.

Στα πλαίσια της "κοινωνίας της πληροφορίας" υλοποιείται ένα έργο κόστους 800.000 Ευρώ περίπου, που στόχο έχει να διασυνδέσει σχεδόν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που βρίσκονται στην πόλη και όχι μόνο.

Είναι η μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα της τεχνολογίας που έχει υλοποιηθεί ποτέ στην πόλη.

Ο εργολάβος όμως (δική του πρέπει να είναι η κλούβα που έχει μπει και παρκάρει ανάποδα στο μονόδρομο και πάνω σε στροφή) , πολίτες και περισσότερο ο Δήμος μάλλον ζουν σε άλλο αιώνα.

Στην φωτογραφία που βλέπετε δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα, αν και σίγουρα μεγαλύτερο όχημα δεν θα μπορούσε να περάσει. Στη πάνω μεριά της 5ης Μεραρχίας που ξεκινά από την πλατεία Αγίου Νικολάου ήταν αδύνατο να περάσουν τα τετράτροχα.

Αντί λοιπόν να μην επιτραπεί η στάση και στάθμευση στο δεξιό μέρος της οδού για να γίνεται απρόσκοπτα η κυκλοφορία, προτίμησαν ο Δήμος και οι φωστήρες της Δημοτικής Αστυνομίας να κατευθύνουν την κυκλοφορία από το πάνω μέρος της πλατείας προς το 1ο Γυμνάσιο με αποτέλεσμα έντονο μποτιλιάρισμα και ταλαιπωρία του κόσμου.

Μα δεν μπορούν να εφαρμόσουν την κοινή λογική; Ηταν ανάγκη οι συμπολίτες μας να παρκάρουν σε αυτό το σημείο; Γιατί το επέτρεψε η Δημοτική Αστυνομία, από τη στιγμή που ήξεραν ότι θα υπήρχε πρόβλημα;

Μας έχουν τρελάνει με την αδιαφορία τους. Δεν νοιάζεται κανείς για την ταλαιπωρία των πολιτών. Και δεν λέω την αναγκαία, αλλά αυτή που μπορεί να αποφευχθεί.