Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Κοινή συνεδρίαση Δ.Σ. Επιτροπής Τουρισμού και Φορέων

Κοινή συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, Επιτροπής Τουρισμού και Φορέων πραγματοποιήθηκε χθες 27/2/08 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου.

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους εξέφρασαν την αγωνία, τα παράπονα τους, κατέθεσαν για μια ακόμα φορά τις προτάσεις τους, εξέφρασαν την ελπίδα να επιλυθούν και επεσήμαναν το γεγονός ότι ο Δήμος δεν έχει προχωρήσεις σε αυτονόητες υποδομές, όπως ηλεκτροφωτισμούς οδών, κλπ.


Ο Δήμαρχος
αφού έκανε ένα απολογισμό δράσης για την περασμένη χρονιά, αναφέρθηκε και ανέλυσε τον προγραμματισμό δράσεων για το 2008 και απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες των παρευρισκομένων.

Εκείνο σημείωσα
είναι ότι συνεχίζουν να υπάρχουν ένα σωρό επιτροπές και αρμόδιοι. Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού, Νομαρχιακή, Επιμελητήριο, Περιφέρεια, κλπ.
Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι, ειδικά όταν δεν υπάρχει στενή συνεργασία και ενιαία πολιτική. Πράγμα όπως είναι φυσικό σχεδόν αδύνατο, μια και ο καθένας (η κάθε επιτροπή) έχει και δική της πολιτική. Είναι ένα γεγονός που δεν συμβάλει στην βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων.
Παράλληλα θα έπρεπε να υπάρχει μια αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες. Με αξιοποίηση της έρευνας ώστε να διαπιστώσουμε τι αρέσει, τι όχι, γιατί, να εξάγουμε συμπεράσματα που θα βοηθήσουν να προσαρμόσουμε τις υπηρεσίες μας και την ποιότητα τους, αλλά και που θα μας επιτρέψουν να καταλάβουμε καλύτερα τις ανάγκες των επισκεπτών.

Οργανωμένα, με σύγχρονες μεθόδους και όχι ερασιτεχνισμούς. Ολοι μπορεί να έχουμε άποψη, αλλά "δεν είναι δουλειά μας". Υπάρχουν ειδικοί και αυτούς πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Ο κ. Τσουκάκης στην τοποθέτηση του επεσήμανε το γεγονός ότι παρά τις υψηλές αυξήσεις που μπήκαν κατά το παρελθόν στα τέλη του Δήμου με το πρόσχημα την διάθεση μεγαλύτερων κονδυλίων (από το 2% των τελών παρεπιδημούντων) για το θέμα της προβολής και των δράσεων στον τομέα του τουρισμού, κάτι τέτοιο δεν έγινε (υπονοώντας προφανώς ότι ο Δήμαρχος παραπλάνησε το Δημοτικό Συμβούλιο).
Διαπίστωσε
την απουσία αρκετών μελών της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να είναι παρόντα σε αυτή τη συνεδρίαση (η οποία σημειωτέον ήταν η πρώτη κοινή με το Δ.Σ. και με αποκλειστικό θέμα τον τουρισμό), καυτηρίασε το γεγονός των μικρών κονδυλίων που προβλέπονται για τουριστική προβολή και πρότεινε να μπουν εφικτοί στόχοι που να μπορούν να υλοποιηθούν.

Ο κ. Πεπόνης με την πολύχρονη πείρα του ως Διευθυντής της ΔΕΤΑΔΑΝ, κατέκρινε τον Δήμαρχο για το γεγονός ότι υπάρχει μια τάση της Δημοτικής Αρχής να "διαχέει την ευθύνη στους πολίτες και τους φορείς", εξέφρασε το ερώτημα "μετά την μαρίνα, ποια μεγάλη υποδομή έγινε στον τόπο μας" και σημείωσε το γεγονός ότι δεν ακούστηκαν προτάσεις που να δίνουν στόχους.