Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Απολογισμός Μαρίνας Αγίου Νικολάου

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21/2/08, ο απολογισμός της ΔΕΠΑΜΑΝ.

Μικρό το ενδιαφέρον και ήρεμη η κουβέντα μέχρι που τέθηκαν κάποια θέματα ευνοϊκής αντιμετώπισης κάποιων.

Εκείνο που διαπίστωσα ήταν μια εμμονή για την προηγούμενη δημοτική αρχή που είχε την διαχείριση, λες και το μεγαλύτερο τμήμα του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου δεν είχε στηρίξει την προηγούμενη Δημοτική Αρχή (και του σημερινού Δημάρχου συμπεριλαμβανομένου). Οι όποιες ατασθαλίες λοιπόν υπήρξαν (οι οποίες αποδίδονται σε υπάλληλο) δεν μπορούν να "φορτωθούν" σε κάποιους άλλους.

Ο τότε Πρόεδρος της Μαρίνας είναι αμέμπτου ηθικής, το ίδιο και ο τότε λογιστής της Μαρίνας και σημερινός Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου.

Που στοχεύουν λοιπόν όσοι συστηματικά αναμασούν τα ίδια και ίδια; Δεν καταλαβαίνουν ότι βλάπτουν με αυτή την εμπαθή και παραπλανητική συμπεριφορά;

Τουριστικός επιχειρηματίας ζήτησε να μισθώσει χώρο προκειμένου να τον παραχωρήσει σε πελάτες του, αλλά δέχθηκε την απάντηση ότι απαγορεύεται αυτό. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει η δημόσια καταγγελία-ερώτημα αν μέλος του Συμβουλίου της Μαρίνας έχει υπογράψει μακροχρόνια συμβόλαια με ευνοϊκούς όρους, με δικαίωμα υπομίσθωσης. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε από τον νομικό σύμβουλο της Μαρίνας. Αυτό όμως απαγορεύεται από τον Κανονισμό Τουριστικών Λιμένων. Μάλιστα υπάρχουν 4 τέτοια τα οποία και τα 3 έχουν υπογραφεί με μια και μόνο εταιρία.

Από την άλλη πως εκφράζεται το "νέο ήθος" όταν τέτοια γεγονότα είναι γνωστά εδώ και καιρό (εκκρεμούν ένα χρόνο τουλάχιστον); Και ακόμα από την στιγμή που ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει άμεσα συμφέροντα, πως συμμετέχει στη Διοίκηση (Αντιπρόεδρος αν δεν κάνω λάθος);

Υπάρχουν ανοικτά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις...